Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Eksperiment

| 5 Comments

Skupaj z MF sva včeraj pripravila vse za to, da danes pričneva z eksperimentom.

Trajal bo natančno 9 dni, to je od danes 17.1. do ponedeljka 26.1.

Pardon, to je natančno 10 dni.

Z MF naju zelo zanima, kakšen bo rezultat.

Aja, izvaja se v iTiViju.

Udeleženci? He, he 🙂

U know HU!

UHU is a glue!

šifra: zabava

5 Comments

 1. ojebenti … zanima me še, kdaj zaključite eksperiment z dvd-playerji? 😀

 2. @zvončica @Milos @itivijevci @vsi_zainteresirani

  Eksperiment je uradno končan. Vsem udeleženim hvala, zelo sem zadovoljen, hkrati pa moje opravičilo za neavtoriziran vpogled v delovanje organizacije. Namen je bil dober in tudi rezultat ni slab, nasprotno je zelo dober.

  Vsem zunanjim bralcem tule ponavljam, kar sem danes na kolegiju povedal svojim sodelavcem.

  Pred 9 dnevi je Miloš k meni prinesel cca 2000 škatel z DVDji revije Joker, ki bi šli sicer na odpad. Sam nisem vedel, kaj bi z njimi, pa sem se odločil, da se o njihovi usodi ne bom odločal sam, ampak jih bom dal pred svojo pisalno mizo, medtem, ko bom sam odpeketal na dopust za teh 9 dni.

  Bistvo eksperimenta je bilo v tem, da vidim, kaj se bo zgodilo, kako bodo moji kolegi odreagirali na teh 2000 DVDjev.

  Na koncu kolegija danes zjutraj, so me vprašali, kaj je s temi DVDji. Povedal sem jim, da sem želel le to, da o njih razmišljajo, pa četudi jih takoj vržemo v koš.

  Moj in Milošev eksperiment morda spominja na zlovešči eksperiment s Stanforda iz 60ih let, ki je kasneje dobil tudi svojo ekranizacijo v filmu Das Eksperiment.

  Najin eksperiment ne bi deloval, če bi ga vnaprej razkrila. In prav v tem nerazkritju je srž tako eksperimenta, kot tudi jedro težav, saj bi mi lahko sodelavci zamerili, da se z njimi igram. In moj odgovor njim je ta, da predvsem želim razumeti, kakšna je skupinska dinamika in kako se skupina odziva tudi na zunanje vplive, za katere vemo, da jih ni nihče nastavil, ampak se dejansko tam znajdejo naključno.

  Že samo dejstvo, da so me vprašali o teh škatlah in da so on njih razmišljali, zame pomeni, da je bil eksperiment uspešen. Seveda pa ne vem, kaj si bodo v prihodnje o tem mislili moji sodelavci. Vse kar jim lahko obljubim je to, da bom tudi v prihodnje deloval z dobrimi nameni in transparentno do največje mogoče mere. Pozval pa sem jih tudi, da protestirajo v trenutku, ko kršim njihov osebni prostor, bodisi fizično, bodisi tudi miselno. In to želim. Želim, da postavijo meje. Svoje osebne. Brez teh mej ni močnih osebnosti. In takšne osebnosti želim na iTiViju. A hkrati tako tenkočutne, da ne zadušimo najnežnejših melodij, tistih, ki jih sliši le največji mojster.

  Če pridobimo moč in izgubimo posluh, potem smo izgubili ravnotežje. Če mi ne verjamete, pogooglajte posnetek Ivana Zidarja in bivše ministrice Mazej Kukovičeve, kako se gugata. Kaj vidite?

 3. naslov: DAS EXPERIMENT

  sifra: “You and me baby ain’t nuthin’ but mammals/So let’s do it like they do on the Discovery Channel.”

  Pozdravljeni filologi, pajselogi in drugi ljubitelji ostale golazni. V današnji oddaji bomo govorili o mravljah. Mravlje (znanstveno ime Formicidae, latinsko formica – mravlja) so po kriteriju števila vrst zelo uspešna družina kožokrilcev, v katero uvrščamo preko 12.000 danes živečih opisanih vrst… bla bla bla…

  Mravljiče deluje kot usklajen enoten organizem. Kaj pa se zgodi, ko vanj vstavimo ogromno količino neznane snovi? Bo to mravlje zmedlo? Bodod vsiljivega tujka odstranile? Ga bodo uporabile za gradnjo mravljišča? Bo iz nenadnega grobega posega v ustaljene spremembe vzklila samonikla organizacijska struktura novega mraveljskega mileniuma? To in še več v naslednjem postu bloga…

  namig: čokoladna torta – pomlad 2007

 4. @zvončica

  še dva dneva 😉
  ugibanje ni potrebno
  vse skupaj sem naredil z namenom, da se sam naučim nekaj o delovanju iTiVija

 5. Ugriznili smo v vabo in sedaj smo radovedni.
  Če ugibamo? Dobimo potrditev?

Leave a Reply

Required fields are marked *.