Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Prvi zapis

| 4 Comments

Svoj prvi blog sem začel pisati že pred štirimi leti, na prigovarjanje tegale fanta, v njem se je znašlo svojih pet zapisov in to je bilo to. Kasneje sem bil prepričan, da bloga pa jaz že ne bom pisal, sem se pa vedno rad pasel po različnih blogih, ker je pač zanimivo voajerizirati ljudi, ki jih tudi kako drugače poznaš. Iz tega stališča so mi bili vedno bolj zanimivi blogi prijateljev in znancev (recimo ta, ta in ta), kot pa recimo blogi strokovnjakov ali anonimnežev, ne glede na temo.

Iz zarečene moke se še največ kruha poje.


Zakaj blog o iTIVIju? Zato, ker želim pisati točno določenim bralcem, ki pa vas še ne poznam. Pišem namreč tistim, ki vam je všeč iTIVI, ali pa vam ni všeč. Pišem torej vsem, ki jih iTIVI potegne toliko, da se vam ljubi tole brati in da se vam ljubi tudi kaj napisati nazaj. Če ste naročniki, še toliko bolje, če niste, nič zato.

iTIVI je projekt, ki sem se ga skupaj z Jako, Gregorjem in Alešem lotil konec leta 2005. Po izjemno burnem in na koncu tudi izčrpavajočem prvem letu, nam je zdaj končno začelo iti tako, kot smo si mislili že preden smo zasadili prvo lopato, oziroma poslali prvi DVD.

Zdaj je poslanih že skoraj 100.000 in upamo si gledati naprej. Ok, imamo 4.000 filmskih naslovov, dovolili smo si uvesti erotično rubriko (1 leto smo se morali prepričevati v to (!), puritanci, ne), odstranili smo kreditno kartico kot pogoj za vstop v brezplačni poskus, spekli smo jagodno torto ob prvi obletnici za izžrebanega komentatorja, uporabnikom ponudili drugo rundo subvencioniranih aparatov (tule), zdaj pa se pripravljamo na vročo, res vročo filmsko jesen na iTIVIju. Več povem, ko mi to dovolita Maruša in Jaka.

Kam naprej? iTIVI bo imel enkrat v prihodnosti 20.000 naslovov. Prisoten bo na VODu, skrbel bo za različne filmske skupnosti, prisoten bo v več državah srednje in vzhodne Evrope, od vsega pa ga bo najbolj zanimalo to, ali si od vas, zainteresirancev, zasluži palec gor ali palec dol. Če bo prvih več kot drugih, smo na dobri poti.

4 Comments

 1. Pingback: Pisanje bloga |

 2. @Robert
  Kar tako naprej 😉
  Obema.

 3. Gotovo je dobro, da pišeš tale blog. Blog je po mojem najboljši kot nekakšna naprednejša vizitka k poslu, ki ga opravljaš. Zanimive stvari se potem pišejo kar same od sebe. Res lahko preberem dosti zanimivega tu. Malo zaostajam, prebral sem kakšno polovico vnosov, ampak počasi, vsi zapisi so na varnem.

 4. Vsekakor se mi zdi “spletni servis” odličen, mogoče rahlo primankije specializiranih vsebin (predvsem animejev =)), vekakor pa “thumbs up” in upam da vam bodo zastavljeni cilji uspeli in da bo tudi tujina odprta za ta projekt.

  Odlično pa je to da ste ukinili vpist kreditne kartice za poizkusno obdobje, iz dveh razlogov:
  1. še vedno mariskdo ne zaupa “internetu” da bi upisal svojo št. kamorkoli.
  2. večinoma mladež poizkuša takšne zadeve in povečini nimajo kreditnih kartic in šele ko stestirajo lahko starše prepričajo v to da postanejo naročniki

  Lp
  F.

Leave a Reply

Required fields are marked *.