Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Ali je iTIVI lahko brezplačen?

| 10 Comments

Drage uporabnice, dragi uporabniki,

odgovor je DA.

Govorim o tem, ali lahko nekdo na dom prejema DVDje, jih vrača in si ogleda kopico odličnih filmov ne da bi za to moral plačati denar. Oglejmo si nekaj primerov, v katerih to velja.

– zaposlen v iTIVIju: vsi zaposleni, tako redni kot študentje in tisti z avtorskimi pogodbami imajo na voljo brezplačno uporabo iTIVIja, paket 3 DVDji hkrati. Razlogi so v tem, da je za iTIVIjevca več kot nujno, da storitev uporablja tudi sam, da si ogleda čimveč dobrih filmov, da je bolj motiviran za delo v iTIVIju, dodatno pa je pomembna še ta podrobnost, da zaposleni v iTIVIju DVDje prinašajo in odnašajo sami. Strošek poštne dostave je poleg nabave DVDjev najvišji iTIVIjev strošek. Zaposleni v iTIVIju imajo sicer na voljo še nekatere druge ugodnosti (vabila na premiere, direktorjeve torte :-), sem in tja kakšna zabava, odprto komuniciranje, jasni dolgoročni cilji), v prihodnje pa želim, da bi jih imeli še veliko več. Lep vzor je tole podjejte.

– trženjski partner: iTIVI svojo storitev ponuja od maja lani. Od takrat se nam je pridružilo že skoraj 5.000 uporabnikov, res pa je, da vsak mesec štejejo predvsem tisti, ki ostajajo, torej aktivni naročniki. Teh je skoraj 2.000. Naročniki ne pridejo sami od sebe, ampak jim je potrebno storitev predstaviti in se jim ponuditi. Marketing, pač. Po nekaterih ocenah (IBO Mediana) naj bi lani potrošili enormno veliko vsoto za trženje, menda toliko. Če bi bilo to res, nas danes ne bi bilo več. Dejstvo je, da smo svojo storitev tržili na načine, ki stanejo manj in prinesejo več. Če želite med njimi biti tudi vi, hej, je predlog tule. Program odlično deluje na TV, na spletnih straneh, v prodajalnah, od včeraj tudi v lokalu, na radiu, od danes pa tudi v Financah. Kot rečeno, partnerji imajo iTIVI lahko brezplačno.

– znana osebnost: Med našimi uporabniki je že kar lep nabor bolj ali manj znanih Slovenk in Slovencev. iTIVI jim damo v zameno za to, da lahko našim uporabnikom povemo, kateri filmi so všeč nekaterim režiserjem, kritikom, pevcem, strokovnjakom, …

– bloger: gre za posebno ciljno skupino, ki smo jo po Gregorjevih besedah v smislu blogvertisinga uporabili sploh prvi v Sloveniji, vsekakor pa veliko prej kot zelo uspešno Twingo in zelo neupešno Kolosej. Zelo priporočam branje Gregorjevega zadnjega posta (31.7.) na to temo.

– uporabnik: bistvo naše storitve je v tem, da zadovoljimo naše uporabnike, torej vas dragi bralci. Le če nam to uspe, nam storitev plačate. S tem denarjem plačujemo DVDje, poštnino, honorarje, najemnine, in še vrsto drugih stroškov. Prečka je postavljena zelo visoko. V aprilu smo izmed 1.200 uporabnikov dobili 424 odgovorov na našo anketo in 421 vas je zatrdilo, da ste srednje do zelo zadovoljni. 418 vas je reklo, da bi storitev priporočili naprej.

Le plačane naročnine nam omogočajo to, da vas bomo lahko z odličnimi filmi in z vsem ostalim na iTIVIju zadovoljevali tudi v prihodnje.

Zakaj potem trdim, da je storitev lahko brezplačna tudi za vas?

Pomagajte nam. Povejte nam, kaj delamo prav, kaj narobe. Vključite se. Nek uporabnik nam je včeraj predlagal, da bi sam pisal o azijski filmski produkciji in da bi na ta način obogatil iTIVI. Navdušeni smo. Če bo delal dobro, bomo vsi imeli nekaj od tega. Kaj pa vi? Kako lahko mi pomagamo vam, da boste vi lahko nam, pa da pri tem ne bomo na silo vstopali v odnose “daj-dam”?

Za začetek lahko pustite komentar na blogu, ali pa mi pišete na gregor.cuzak@itivi.si. Z veseljem bom sprejel vaše predloge, kritike, komentarje. Obljubim tudi, da bom na vsakega odgovoril. Kaj več od tega pa si ne upam obljubiti.

10 Comments

 1. @matto
  Upoštevanje vrstnega reda in seznam že videnih prihajata na iTIVIjeva platna, to je na spletno stran in s tem v vaše domove zelo kmalu 😉

  Na klasikih še nismo pričeli delati. Se pa trenutno ukvarjamo z nekaterimi drugimi slabo zastopanimi žanri, ki utegnejo biti zelo zanimivi. Klasiki zagotovo tudi pridejo na vrsto.

  Hvala za zaupanje skozi teh 14 mesecev.

 2. Pozdravljen

  Na storitev Itivi sem prijavljen od julija 2006 3DVD-ji, tako lahko rečem, da smo dali prvo leto skupaj skozi.

  Kaj naj rečem zaenkrat sem zadovoljen, razen dve stvari me zmotita. Prvo, kot so napisali vrstni red nadaljevank in druga, da ne morem videti kateri film sem že gledal med iskanjem novih filmov.

  Kaj pogrešam? Mogoče kakšne starejše neameriške klasike “ala” Pasolini, en naslov je od Pasolinija lahko bi bil še kakšen.

  LP matej

 3. @Barbara
  Torte bom še pekel in takrat te povabim na kos 🙂

 4. Pozdravljen!

  Vse skupaj je tako lepo ”zapakirano” in se tako krasno sliši, da mi je presneto žal za študentskimi dnevi – z največjim veseljem bi namreč delala v vašem podjetju, če lani ne bi diplomirala, ti šment 😉 Pa ne pravim zdaj tega, ker bi si skrivoma želela tiste jagodne torte! 😉 Znam tudi sama speči dovolj dobro 😉 Filmoljubcev menda ni nikoli preveč, sploh tistih, ki so z vso dušco predani delu (pa čeprav samo pakirajo DVD-je) in še bolj tistih, ki bi najraje živeli od pisanja hudomušnih filmskih recenzij 😉

  Pozdravljam tudi vse reklamne akcije in nagradne igre (čeprav vedno sodelujem, pa nič ne zadanem, hihi). Tako je bolj pestro in je enostavno ”malo več”.

  Drugega ne morem reči kot – všeč ste mi. 😉 Sploh ker se dejansko ukvarjate s svojimi strankami – ja, saj vem, nekateri bodo rekli, da je to pač del pridobivanja klientele, ampak ljudem prijaznost ogromno pomeni; meni celo toliko, da grem raje na zanič kavo k prijaznemu natakarju, kot pa na odlično kavo h kakemu Egu. Na iTIVI ste pa res prifrigani 😉 – poleg prijaznosti tudi kvaliteta – kako naj potem človek reče ne?

  Lep pozdrav,
  zelo zadovoljna uporabnica 😉
  Barbara

 5. @Sunshine
  Ja.

  @Sašo
  Logiko trženja smo zasnovali na tem, da uporabnike povabimo v brezplačni poskus. V ta namen smo delili kupone na SOFu, podarjali brezplačne pakete uporabnikom za delitev prijateljem ob božičnonovoletnih praznikih, vabili k prijavi z različnih spletnih strani, itd.

  Uporaba kuponov ima poleg promocijskega še en pomen in predvsem ta je ključen. Gre namreč za to, da nam novi uporabnik z uporabo kupona, promocijske kode ali z vstopom preko določene spletne strani razkrije, katere promocije so uspešne in katere ne. Na iTIVIju zelo natančno spremljamo učinkovitost našega trženja in praktično za vsako aktivnost vemo, kaj nam je prinesla.

  Tveganje pri uporabi različnih kuponov je, da pri katerem od potencialnih uporabnikov razvrednotimo storitev in to še preden jo preizkusi. Škoda, statistika prehodov iz preizkusnega obdobja v aktivno naročništvo je zelo dobra, še boljše pa je zadovoljstvo naročnikov, vsaj glede na našo aprilsko anketo o zadovoljstvu.

 6. Sam nimam nobenega vprašanja, bi ti rad zaupal svojo izkušnjo, če že ravno zbiraš komentarje.

  Dva vrednostna bona za izposojo DVD-jev prek ITIVI-ja sem dobil na letošnjem SOF. Bili so del kompleta, ki smo ga dobili vsi udeleženci v nahrbtniku. Sicer sem že prej slišal za to storitev, nisem pa jo točno poznal oz. vedel kako deluje. Najprej sem bil nad “podarjenim” navdušen, kasneje pa mi je navdušenje splahnelo, ko sem po nekem času ugotovil, da lahko do tega preizkusnega paketa lahko pridem za vsakim vogalom. Nekako je v mojih očeh nekako izgubil “dodano vrednost”. Nisem se mi zdel vreden več prav dosti oz. se mi niti ni mudilo ga uporabiti, ker sem bil itak mnenja, da ga lahko dobim za vsakim vogalom. Sicer se ne spomnim več, če je bil časovno omenjen ali ne, da bi me to prisililo, da ga uporabim do roka.

  Predlog za naslednjic, naj ima paket “dodatno vrednost”, ki ga bo diferencirala od ostale “ponudbe” na trgu
  .
  Enega od kuponov sem potem podaril kolegu, za drugega pa niti ne vem več kje je.

 7. Odlično! Očitno ste že sami pomislili na večino stvari, ki so me žulile. Way to go!

  P.S. Ali lahko “neuradno pa smo na Drenikovi 17” vzamem kot namig? 😀 🙂 Prisežem da nisem fina bejba, ki bi se zgražala nad vašimi prostori. Pa še relativno blizu moje službe so. 😛

 8. Zdravo Sunshine,
  grem kar po vrsti:
  – upoštevanje pravilnega zaporedja serij bomo omogočili v kratkem, točnega datuma še ne morem najaviti
  – hmmm … z vsakim dnem opažamo, da je skrb za naročnike ključ do tega, da naša storitev uspe. Del skrbi za naročnike je tudi to, da čimprej odgovoriš na vprašanja, ki jih imajo. Telefonske številke nikoli nismo nameravali skrivati, kot je bila to praksa nekoč in tudi še danes pri številnih spletnih storitvah v tujini. Logika pri tem je bila ta, da naj se stranka pač znajde sama, nihče pa ni pomislil na to, da je stik s strankami lahko strateško pomemben za razvoj. Kakorkoli, naša fiksna telefonska je 01 5058 449, mobilna pa 040 77 77 11. Številki bomo v prihodnje naredili bolj vidni
  – skrivanje možnosti za odprtje trajnika zopet ni namensko. Resda te možnosti ne nudimo kar povsod, ampak tam, kjer se nahajajo plačila. To področje bomo kmalu v celoti prenovili, dodali predplačniški način in plačilo z Moneto. Takrat bomo tudi poskrbeli, da bodo vsi načini plačevanja (trenutno so štirje: položnica, trajnik, kreditna kartica, Simobilov račun) bolj pregledno predstavljeni.
  – hitrega vračila DVDjev zaenkrat uradno še ne nameravamo uvesti. Razlog za to je, da naši prostori niso primerni za obiske. Neuradno pa smo na Drenikovi 17 🙂

  lp
  Gregor

 9. Pozdravljen Gregor!

  Veseli me, da si se tudi ti pridružil blogerski množici in se odločil na ta način pridobiti povratne informacije. Ker sem tudi sama vaša naročnica, imam zate nekaj komentarjev/predlogov:
  – nujno morate izboljšati izposojo zaporednih dvdjev (serij in filmov v nadaljevanju), jaz sem 3 tedne čakala na dvd, ki je bil označen s “kratko čakanje”, ko se mu je status spremenil v “na voljo” sem ga dala na prvo mesto seznama, dobila pa čisto drug dvd
  – ko si enkrat že prijavljen v sistem je relativno težko priti do vaše telefonske številke, če se človek odjavi/sploh še ni prijavljen pa je tam na veliko napisana
  – obrazec za otvoritev trajnika ste “predobro” skrili, vašo stran sem precej preklikala a sem ga na koncu vseeno raje zahtevala prek emaila
  – človeku (vsaj meni) je sem in tja pomembneje naslednji dvd dobiti hitro kot pa udobno, tako da morda ne bi bilo napačno napisati kam in kako vam ga lahko dostavimo osebno in prevzamemo naslednji dvd

  Mislim, da je to zaenkrat vse. Če se spomnim še česa pa ob priliki dodam. 😉

 10. Pingback: Kaj je novega na blogih | had

Leave a Reply

Required fields are marked *.