Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Jedro

| 1 Comment

Če že nočem pisati o iTiViju, glej komentarje tule, pa bom vseeno nekaj spisal o jedru tega kar počnemo. Na nek način, s tem povem vse, a tega ne morete uporabit, ker vam manjka kontekst. Oziroma slednjega dodajate sami, ampak previdno. Če je jedro močno, vas razsuje. O razlogih, zakaj je plašč pravzaprav pomembnejši od jedra sem pa tudi že pisal in sicer tule in tule. Aha, tule tudi.

V jedru naše storitve je naša vizija: postati najboljši ponudnik zabave na domu. Doma in v tujini. V okvir zabave sodijo filmi, igre, knjige, glasba in še cela vrsta reči, lahko v fizični ali virtualni obliki, torej po pošti ali po žici. Vizija je ok, ampak brez strategije je vizija le privid, recimo fatamorgana.

Iz vizije izhajajo trije strateški stebri: najširši izbor vsebin, najboljši način za izbiranje vsebin ter druženje uporabnikov na osnovi teh vsebin in vmesnika za izbiranje.

Niti vizija niti strategija pa nista veliko vredni, če ne pride do realizacije, pri kateri je ključna komponenta kakovosten sistem, ki deluje tudi takrat, ko niti strategija niti vizija ne delujeta. Tisto, kar funkcionira tudi takrat, ko pregovorne mačke ni doma, torej kako miške plešejo same. Tu napak ni več mogoče skriti, vse je vidno, vse je jasno. Ta zadnji element našega jedra sam imenujem kultura. Kultura je najmočnejša izmed teh petih elementov. In je praktično skoraj ni mogoče upravljati, saj ona upravlja nas. Kultura smo mi. Od rojstva naprej, pa tudi še prej, pa vse za naprej, do smrti. In po tem. Kultura so naše vrednote, naši odnosi, naše znanje, naša motivacija, naši uspehi in neuspehi, naš izgled, vsa naša čustva, tudi skrita. Celo vesolje. Ves mir.

Predvsem pa …

.

.

ljubezen.

One Comment

  1. Uf, kultura se mi je sama nastavila kot peti element, torej kvintesenca. Najs. No, spet se samopromoviram, teslo teslasto.

Leave a Reply

Required fields are marked *.