Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

zaBAva

| 18 Comments

V iTiViju smo si zapisali, da bomo najboljši ponudnik zabave na domu. Trenutno filmske, v prihodnje tudi igričarske, nato knjižne in morda še kakšne, bomo videli.

Hkrati smo ugotovili, da težko zabavamo druge, če se ne zabavamo sami. Hkrati pa se ne moremo le zabavati, saj smo v resnem poslu, kjer vsak mesec vendarle, zabava gor ali dol, moramo plačati vse svoje obveznosti, zlasti pa plače, bančne obresti, dobavitelje in podobno. Včasih kdo malo počaka, a v splošnem ima vsako takšno početje jasno določene meje. Meje so zelo ostre in imajo izrazito konkretne posledice.

A obstaja mala skrivnost. Bolj kot so jasne meje in bolj kot nekdo skrbi zanje, bolj je znotraj meja na voljo prostor za igro, recimo ji, svobodo. Hecno, kajne, bolj ko so meje fiksne, bolj je vse ostalo ohlapno in, ja, zabavno.

In tako delamo mi. Vsakdo ima seveda svoje meje, vsak skrbi za svoje področje. Ves čas se pravzaprav pogovarjamo o tem, kje te meje so. Sam imam dve eksplicitni meji in sicer zagotavljanje finančnih sredstev, ter držanje ritma, slednje je del kontrole nad časom za posamezne faze razvoja, projekte in podobno, a dosti več od tega eksplicitno ni na mojem krožniku. Od tam naprej imam kolegico, ki skrbi za plan. V planu je vrsta reči, a res pomembni sta zopet le dve, to sta njeni meji. Konkretno gre pri njej za denarni tok in za zadovoljstvo uporabnikov. Mogoče ne čisto tako, kot tu piše, a ona že ve, če pa ne, se pa o tem pogovarjava.

Naslednja kolegica skrbi za to, da imamo vsak mesec dotok čimveč novih uporabnikov, naslednja, da jih čim manj zgubimo in da imamo čimbolj zanimive vsebine. Potem en kolega skrbi, da vsak dan odpošljemo vse DVDje, pa da to počnemo kakovostno, torej hitro in brez napak. Ter da ne izgubljamo DVDjev ne po naši krivdi, ne po krivdi drugih. In tako naprej. Ključ je v mejah.

Evo, tule imam eno zanimivo primerjavo. Če vzameš celico, recimo kar eno celico iz naprimer stebla neke rastline, v bistvu je pa skoraj čisto vseeno od kod, ter jo nato obsevaš z močno UV svetlobo, ki uniči skoraj vse, kar se v celici nahaja, tako da v celici preživi le 1% prvotnih struktur, potem je mogoče toisto celico povrniti v začetno stanje skoraj brez škode na zelo zanimiv način. Enostavno, tejisti UV svetlobi, ki je prej uničevala vse živo v celici, zmanjšaš intenziteto, ne samo za 99%, ampak za več redov velikosti, recimo pod 1 milijoninkomilijoninke jakosti začetnega sevanja, ter jo zopet usmeriš v toisto celico. In zgodi se čudež. Celica se obnovi. V čem je kleč? V celični meji. Ter seveda v značilnosti interakcije med UV svetlobo in strukturami, ki so po vseh pravilih izginile. Pa niso, vsaj ne v celoti. To je tako, kot bi iz odmeva rekonstruiral tistega, ki je odmev povzročil. Pozor, tistega, ki je odmev povzročil, ne le njegov glas. Noro, kajne?

Eto vidite. iTiVi deluje tako, da je vsekakor resna in odgovorna firma, a ima tudi svojo notranjo svobodo. Ki je zabavna, če smo zabavni mi. Zato mi je tudi všeč, če vas lahko s tem blogom zabavam. Sam se, ko ga pišem. Priznam, da pogosto niti ne vem, kaj bo padlo na koncu ven. Ker je namen itak zabava. In ugotavljanje, koga toisto še zabava. Tiisti so očitno ljudje, ki imajo neko zvezo z okoljem, ki ga soustvarjamo na iTiViju. In zato si želimo stika. Pa četudi le pasivnega. Če berete, berite naprej. Če komentirate, aleluja. Če se še kako drugače poznamo, hej, je kaj boljšega?

Eh, je, ampak to eni itak že veste. Naslednja iTiVi torta bo recimo to sredo. Na čast Zokija, Eve in mene. Če jo kdo želi poskusiti, naj se kar oglasi, smo na Šmartinski 106 v Ljubljani. A ne zagotavljam dobavljivosti, razen če se mogoče kdo vnaprej prijavi. A še takrat … 😉 Se bomo potrudili, da ne pojemo vsega.

18 Comments

 1. Pingback: cuzak.itivi.si » Blog Archive » Jedro

 2. važi … u petek se baje menmo da se u tacnu dobimo…če sprejme izziv, upam da je dost đentlmensko

 3. @gregor tole pa je šlo direkt na rovaš @aleša, mislim, da bo potreben gentelmanski obračun

 4. bolj da svinja po blogu, kot pa kje v radiju 50m od hladilnika:))

 5. @Aleš

  Jaz sem pa že upal, da boš tvoje eksplicitnosti zadržal zase in ne boš svinjal po mojem lepem blogu. 😛

 6. torta je bla za zdrkat dobra… 🙂

 7. damn … pa se mi je skoz dozdeval, da sm z enim bolj važnim namenom pršu (baje so promotorke zadne kose pojedle … Tij* je ni mogla prehvalt;)

 8. @gregor

  ja pa torta, si je kaj dobil? aja, dans, potem nisi
  šefa ni blo, šefice ni blo, a ostali pa kar go go?

  😉

 9. Sm bil dons opoldne mal v firmi pa sm vidu ta razvrat – šefov nikjer, v klicnm centru plešejo go-go plesalke na mizah, v distribuciji se obmetavajo z dvdji, duble M uničuje mikrovalovko …

 10. @Sunshine

  You’re welcome. Bothways.

  Zgoraj so prazni.

 11. Hvala za tortico. Pa luštne prostore imate! Take sončkaste. 😉

  P.S. Zakaj so DVDji na zgornjih policah v originalnih škatlah (al so tisto samo prazne škatle?), spodnji pa v srajčkah?

 12. @Sunshine

  Ne, zakaj? Saj ti jo rezerviram.

 13. Hmm. 🙁 A se ti ne zdi, da bi me malo čukasto gledali če se tam naslikam in objavim, da sem prišla na en kos torte? :mrgreen:

 14. @Sunshine

  En kos te bo počakal. Me pa popoldne žal ne bo.

  @PaucStadt

  Torta za uporabnike in žur bo v začetku maja. To bo 3. obletnica iTiVija. Se vidimo takrat 😉

 15. Ej, če bi imel čas bi pa prišel na tole torto!

  Lepo, da uživate, kolikor vas poznam ste vsi modeli in dobri ljudlje. Tako naprej, sem z vami.

 16. Hvala za povabilo! Najbrž bi se kar splačalo priti (sploh glede na to, da je Aleš precej hvalil tvojo torto). 😉 Upam le, da bo tam nekje do 17h ostalo še kaj. .) Pri nas je namreč zadnje čase precej ne-zabavno in dvomim da bi lepo gledali če bi prosila za zgodnejši odhod z dela zaradi ene zaBAve. :mrgreen:

 17. @Sunshine

  Kdo pa drug?

  Hvala.

  A prideš? Kot mojo prvo in najbolj redno komentatorko te takorekoč pričakujem 😉

 18. Matr vola, pri vas je pa cel žur. 😉 Boš torto spet ti pekel?

  Btw, koliko druženja in prepletanja (poslovnega in osebnega) pa imate z drugimi mladimi uspešnimi podjetji, ki so vaši sosedje? Ko se peljem mimo vaše stavbe in vidim vsa tista imena, si ne morem kaj da ne bi pomislila na to, da je tam pri vas nastal pravi konglomerat mladosti, uspešnosti, iznajdljivosti in izjemnosti.

Leave a Reply

Required fields are marked *.