Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Da pralni stroj bo dlje živel, dodaj Calgon

| 1 Comment

Naslovni jingle za Calgon, eden uspešnejših po dolgoživosti, ali eden napornejših, po zoprnosti, kakor želite, je v Sloveniji znan praktično vsem.

Praktično nihče pa ne ve, da smo naročniku, podjetju Benckiser, danes Reckitt Benckiser, zamolčali eno tako miceno majceno zadevo. Naročnikova ideja, pa niti ne ideja, ampak le prenos prakse iz drugih trgov, je bila, da bo Calgon tudi v Sloveniji imel svoj jingle.

Naš predlog za pevko, ki bi slogan odpela, je bila Sendi – Sandra Zupanc, ena od nekdanjih slovenskih pevskih zvezdic. Naročnik je izbiro zavrnil, saj je bila v tistem času Sendi razvpita kot prva estradnica, ki je javno priznala operativno povečanje oprsja.  Danes, le dobrih ducat let kasneje se zdi ta tema nepomembna, takrat pa se je o tem govorilo skoraj toliko, kot se danes govori o kakšnih bulmastifih.

Skupaj s fanti iz tonskega studia smo se odločili, da naročnika ne bomo upoštevali, ampak bomo jingle vseeno posneli s Sendi. Fantje so mi še zagotovili, da bo posnetek tak, da itak nihče ne bo prepoznal pevke in da lahko snemanje tudi ponovimo, če bo naročnik nezadovoljen.

In je bil zadovoljen. Tako zadovoljen, da se posnetek iz leta 1998 še danes vrti na vseh TV postajah.

One Comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.