Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

iTIVIjev filmski potep

| 0 comments

Vsi, ki ste naročeni na iTIVI, ali ste na našem seznamu za pošiljanje novic, vsako sredo prejmete iTIVIjev filmski vodnik, v katerem vam predstavimo najbolj aktualne filme v naši ponudbi, najbolj zanimive nove filme v kinematografih, ter tematske izbore filmov, ki jih od tedna v teden posvečamo različnim vsebinam. iTIVIjev filmski vodnik, ki je izšel v tem tednu, si lahko ogledate tule. Če želite vodnik in spodaj predstavljni iTIVIjev filmski potep prejemati redno, se prijavite na naš brezplačni poskus.

Vodniku smo konec aprila dodali še iTIVIjev filmski potep. Če je osnovna ideja vodnika v tem, da uporabnikom predstavi novosti, pa je iTIVIjev filmski potep
usmerjen v odkrivanje odličnih filmov, ne glede na leto nastanka.

K ustvarjanju potepa smo povabili Sandija Pavca in Boruta Levarta, ki sta že daljši čas naša uporabnika, obenem pa sta tudi oba zagreta filmofila. Sandijev blog filmoljubom toplo priporočam, Borutovega pa bi vam tudi z največjim veseljem, a veliki B rad nastopa malce bolj skrivnostno. Prepričan pa sem, da vsaj pol bralcev tega bloga ve, kje je mogoče spremljati Borutove nadvse lucidne objave. Ali se morda motim? Kakorkoli, izdal ga ne bom, ker bi me potem vest preveč pekla.

Glede na to, da sta avtorja dva, smo se skupaj odločili, da bo potep zastavljen kot nekakšen dialog med protagonistoma. Izberemo povezovalno temo, recimo obdobje, nato pa vsak od njiju izbere 5 filmov, ter k njim zapiše, zakaj si je film vredno ogledati, kakšno je njegovo mesto v okviru povezovalne teme, manj pa je fokusa na sami vsebini. Le ta je itak povzeta v opisih filmov na iTIVIju. Avtorja nato še s komentarji drug drugemu dodatno izpostavita nekatere filme. Z uvodom in primernim oblikovanjem je iTIVIjev filmski potep pripravljen na pošiljanje.

Za začetek smo kot povezovalno temo določili kar kronološki izbor po desetletjih. Začeli smo s 60-imi, 70-imi, 80-imi in 90-imi. Odziv uporabnikov je dober, število ogledov odličnih čeprav ne najnovejših filmov se povečuje, tako da bomo s potepom, če bo ‘sreča naška mila’, kot je rad rekel moj profesor na fakulteti, ki sva jo obiskovala oba z Borutom, nadaljevali.

Leave a Reply

Required fields are marked *.