Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Članek v Financah

| 5 Comments

Včeraj je Sabina Petrov objavila, za moje pojme, odličen članek o nas v Financah. Članek je rezultat cca. dvournega pogovora prejšnji teden in vesel sem, da je Sabina tako dobro izluščila prav vse ključne točke.


Se je pa na članek pojavilo nekaj komentarjev, na katere odgovarjam tu, oziroma sem odgovoril tudi tam, kjer so se pojavili.

komentar 1:

Ne vem in me v bistvu ne zanima koliko je med njihovimi naročniki nas, ki smo na brezplačnem testiranju.

Imajo pa zelo inovativen in prodoren in do stran “prijazen” pristop: vse stranke tikajo, kot da bi z njimi skupaj pasli svinje.

odgovor 1:

Izbrali smo si sproščen in neposreden ton komuniciranja. Tak ton uporablja med drugim tudi IKEA. To pa ne pomeni, da strank ne spoštujemo. Prav zato jih v vseh osebnih, torej nespletnih in neavtomatiziranih komunikacijah strogo vikamo.

Glede števila brezplačnikov pa je zelo enostavno. Več kot jih je, več naročnikov bomo imeli v kratkem. Glede na to, da je večina uporabnikov na 14 dnevnem brezplačnem poskusu, je najbrž jasno, da so v članku prikazani štirimesečni rezultati dejansko utemeljeni na pravih naročnikih, ne le na brezplačnikih.

komentar 2:

to bo prej al slej VoD povozu… tko je 🙂

odgovor 2:

Super. Potem bomo povozili sami sebe. iTIVI bo tudi na VoDu.

komentar 3:

Nisem poskrbel za to, da bi bil članek dovolj prodajen. Premalo sem izpostavil visoko zadovoljstvo naših uporabnikov, (aprila je 421 od 424 respondentov v anketi o zadovoljstvu izjavilo, da bi nas priporočili naprej), ter da nisem dovolj izpostavil brezplačnega poskusa.

odgovor 3:

Sem. A članek je v celoti spisala Sabina. Ona se je sama odločila, kaj gre v članek in kaj ne. Članka tudi nisem avtoriziral, ker avtorizacije tudi nisem zahteval. S Sabino se poznava in ji zelo zaupam.

komentar 4:

Uporabljam nenavaden marketinški jezik: “Odstranili čep”

odgovor 4:

Da. Vstop uporabnikov v storitev merimo z lijakom, na koncu katerega je bila ovira. Kako se imenuje ta ovira?

komentar 5:

jaz vas moram pohvaliti, zadeva res teče gladko. vprašljivo se mi le zdi, če se ne bo čakanje na določene naslove z večanjem števila naročnikov močno povečalo.

odgovor 5:

Čakanje na naslove skrbno spremljamo. Naš kriterij je, da tudi najbolj zasedene filme moraš imeti možnost dobiti prej kot v 1 mesecu. 95% filmov pa je možno videti v 1 tednu ali takoj.

Če bi želeli vse filme nuditi na osnovi takojšnje dobave, potem bi naša storitev stala preveč, oziroma približno toliko, kolikor uporabniki danes plačujejo za VoD.

Meni se zdi namreč ok, da imamo različne uporabnike. Eni želijo filme videti takoj in za take mi nismo dovolj dobri, ker je pač treba počakati vsaj 1 dan. Tisti drugi, ki pa vedo, da je ključ v tem, da so si film želeli ogledati že leta, a nikoli niso uspeli najti časa zanj, no za te smo lahko pa več kot odlični.

5 Comments

  1. Thought so. 😉 Če želita obujati spomine se odklikajta na njihovo stran in strokovno presodita ponudbo. 😛

  2. Supadance poznava, Dance Shoes Online pač ne.

  3. Salso. 🙂 Moja velika ljubezen. Drugače gre pa za Dance Shoes Online – spletno štacunco za plesne čevlje. Vprašanje če jo poznata. Mislim, da ni ne vem kako dolgo pri življenju, vsekakor pa manj kot kak Supadance. 😉

  4. Ja, me veseli. Kaj pa plešeš? Z mojo ženo sva bila svoj čas plesalca standardnih in LA plesov in morda celo poznam znamko, v katero si želela investirati.

    Hvala za čestitke 🙂

  5. S tem člankom sem dobila odgovor na to kar me je zanimalo že vse od SMK naprej – kakšen vpliv bo konkretno imela odprava kreditne kartice kot default plačila. Impresivno, ni kaj… In seveda vse čestitke. 😉

    Če povem po pravici je tvoja takratna prezentacija močno vplivala name pri eni odločitvi. Odločala sem se, ali naj investiram denar v distribucijo neke znamke plesnih čevljev. Njihov distributorship program je predvideval, da distributer pobira naročila, služi kot vir informacij in čevlje centralizirano naroča (in pobira procente), plačati pa morajo še vedno vsi kupci sami online s kreditno kartico. Ko sem to prebrala me je hitro minilo, ker očitno pri nas to ne bi šlo skozi. 🙁 Torej hvala za lekcijo. 😉

Leave a Reply

Required fields are marked *.