Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

wikigistrska

| 11 Comments

Tako, pa je. Pred štirimi tedni je Mitja Mavsar v komentarju tega zapisa rekel, da je škoda, da v zapis nisem uvrstil kar pdfja magistrske naloge. Nato sem pred dvema tednoma, dan po okvari trdega diska objavil najavo, v kateri sem zapisal, da bom takoj po obnovi diska dal magistrsko na voljo.

Diska nisem uspel oživiti, sem se pa odločil, da izgubljene štiri ure dela, za kolikor mi je manjkalo backupa pred mrkom trde škatlice, ponovim in zadevo pripeljem do konca brez odlašanja.

In zdaj je tu. Takoimenovana wikigistrska, ali po angleško wikimasters, kajti cela naloga je v angleščini.

outsourcing-of-marketing.pdf

Vse skupaj sem objavil tudi na wikiju.

http://wikimasterthesis.wikispaces.com/master+thesis+outsourcing+of+marketing+in+Slovenia

Gre za prvi poskus, zato brez zamere, če zadeve še morda ne stojijo tako lepo, kot je to v pdfju.

Pri obojem opozarjam tudi na to, da je v dokumentu še nekaj vsebinskih sivih lis. Za nekatere vem in so tudi posebej označene, kot naprimer [manjka vir]. V takih primerih za vir sicer večinoma vem, a ga še nisem uredil. Večje sive lise so seveda tiste, za katere ne vem. V dokumentu je nekaj tudi namenoma napisano samo približno prav. Zanima me, kdo me bo na zadevo prvi opozoril.

Kakorkoli, sam sem z napisanim resnično zelo zadovoljen. Smatram, da sem tokom pisanja magistrske osvojil kup novih znanj, seveda pa sem v magistrsko ves čas prelival tudi svoje praktične podjetniške izkušnje in moja prepričanja, ki so se izoblikovala na osnovi teh izkušenj.

Smatram, da je prav ta podjetniški pogled moja velika prednost. Na drugi strani pa je akademska plat kljub širokemu naboru virov še vedno šibka. Če bo kdo od sodelujočih želel izboljšati vire na wikiju, oziroma dodati svoje predloge, bom tega zelo vesel. Tekoče znanstvene literature s področja marketinga ne spremljam in imam zaradi tega zagotovo slabši vpogled, kot bi ga lahko imel. Nadejam se, da bom to svojo šibko plat zakrpal zlasti s tem, da bom tudi preko te objave spoznal koga, ki to področje res dobro obvlada.

Vsakemu sodelujočemu pa obljubim, da ga bom vključil v končno različico magistrske, najmanj v zahvalo, če ne kar med soavtorje. Danes bom magistrsko tudi oddal na pregled dr. Andreju Vizjaku z AT Kearneya, sicer mojemu mentorju na Poslovni šoli Bled. Upam, da mi tale objava tu pri mentorju in šoli ne bo povzročila kakšnih težav. Kolikor vem imajo Danica, Nenad, Andrej in ostali z Bleda zelo radi pogum in zato menim, da bo vse ok.

Glede uporabe gradiva je vsem obiskovalcev na voljo pod pogoji licence creative commons, pri čemer dovolim tudi komercialno rabo, zahtevam priznanje avtorstva in upoštevanje enakih pravic pri vseh nadaljnih različicah.

Creative Commons License

11 Comments

 1. @Sunshine

  Zagovor je prestavljen na 27.11. Branje pa je kar precejšnja investicija časa, zato ti predlagam, da jo prihraniš na čas, ko se ti bo zdelo to vredno tvojega časa.

 2. Upam, da bom kmalu našla čas da preberem tvojo wikigistrsko. Trenutno me še baše čas. 🙁 V vsakem primeru pa bom držala pesti zate 11.11. 😉

 3. Pingback: cuzak.itivi.si » Blog Archive » Magistrska na blogu in wikiju

 4. Andrej Vizjak mi je po telefonu potrdil magistrsko. Zagovor imam, če bo vse posreči že 11.11. Potem bom pa madžioničar 😉

 5. Zdravo Gregor,

  odlična poteza, bravo! Vidim, da me čaka nekaj ur prijetnega branja doma 🙂 .

 6. Ja wiki nujno razbij na kose. Razmišljam pa tudi, če je lasten wiki pravi pristop. Mogoče bi blo še boljš objavit zadevo, še posebej nove koncepte, neposredno na en.wikipedia.org?

 7. @Danilo

  Wiki bom razdrobil na poglavja in ga bom tudi polinkal, da bo lažje obvladljiv.

  @Sašo K.

  V prihodnjih tednih bom objavil nekaj ključnih konceptov, da ne bo potrebe po prebiranju celotnega teksta. Sam sem zagovornik teze, da se najboljše zgodbe dajo tako krčiti kot širiti.

 8. Ostali še beremo 🙂 Včeraj sem prebral prvih nekaj strani. Za celo si bom moral pa vzeti malo več časa.

  Je pa vsekakor zanimivo.

 9. Odlična stvar takšna delitev znanja in možnost za njegovo soustvarjanje. Je pa še malo tuj takšen pristop v našem okolju, zato so tudi komentarji verjetno bolj redki.
  Pri wikiju pa bi ti priporočla (če ti čas dopušča), da nalogo malo razbiješ na poglavja. potem se da lažje komentirati in tudi povezovati stvari med sabo.

 10. @mitjamavsar

  Končno prvi komentator. Hvala 🙂

 11. Prvi komentar po 20-ih straneh: res se lepo bere. Ne bi mogel bolje naštudirat razmerja med oglaševanjem in marketingom. Odlično. Si delam izpiske, pa bom končno imel spet kaj objavit 🙂

Leave a Reply

Required fields are marked *.