Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Najava

| 14 Comments

Zadnjič sem v enem od komentarjev najavil, da bom svojo magistrsko, ki govori o outsourcingu marketinga dal na voljo bralcem tega bloga. V bistvu, vas bom po malem celo izkoristil, eksploatiral, ponucal, izrabil, vključil, ali pač le povabil, da mi pomagate izpiliti zadevo. Menim namreč, da imam dovolj dobro osnovo, na kateri je mogoče graditi naprej.

V ta namen bom osnutek magistrske, ki pa je že zaključena celota in ni le napol narejena, dal na wiki, kjer bo prosto na voljo za urejanje komurkoli. Vse spremembe bom seveda budno spremljal. Spremembe, ki jih pričakujem, mi bodo pomagale dopolniti vire, jih tudi preveriti, koncepte še nekoliko izpiliti.

Cilj objave je ta, da želim pridobiti nekaj sodelavcev, s katerimi bi se kasneje lahko šli marketing na ravni, kakršno v Sloveniji in tudi širše pogrešam. Mentor moje naloge je dr. Andrej Vizjak, partner in predsednik AT Kearney v Sloveniji, so-mentor pa je Eric Einhorn, svp za strateško načrtovanje McCann Worldgroup. Prag uspešnosti za dosego cilja sta vsaj 2 aktivna sourednika na wikiju.

Kaj ima od magistrske lahko interesent? Poleg mojega navdušenja predvsem nekaj nestandarnega vpogleda v to, kaj je marketing. Kdor me pozna, ve, da rad pričnem predavanja o marketingu s samoomejitvijo. Od sodelujočih namreč zahtevam, da mi povejo, kaj počne tržnik, če se ne sme ukvarjati z oglasi. V praktičnem delu seveda uporabljam tudi oglaševanje, vendar mi samoomejitev pomaga pri tem, da vzbrstijo ideje tam, kjer je to pomembneje in koristneje. Cela magistrska se ukvarja s tem, kako zagotoviti merljivost marketinga. Pri tem spoštujem dejstvo, da vse ni merljivo. Vseeno pa sem s koncepti, ki sem jih podal, zelo zadovoljen. Seveda to velja preden me kdo od vas prerešeta. In točno kaj takega si najbolj želim.

Zakaj najava in ne kar takoj objava? V nedeljo zvečer, ko sem zaključil pisanje magistrske, mi je šel trdi disk, ki je od včeraj na oživljanju. Čim se Lazar vrne, ga pošljem v Galilejo.

14 Comments

 1. vsekakor. that’s the point.

 2. @petra

  Po mojem je štos wiki-thinganja v tem, da imaš dovolj bogat peskovnik, da si sodelujoči želijo priti zraven. Dokler tega ni, bo malokdo sodeloval. Če pa je narejenega dovolj, potem je že branje zabavno. Kolaboracija je nadgradnja.

 3. 20.10. super. razmišljam, da bi te posnemala. sicer je večinoma še vse v glavi, napisano pa bolj malo 🙁 morda vzamem tole kot motivacijo, ker sem stegnila jezik …

 4. Kot bi rekla Anja Tomažin v Alpinini reklami: meni je prav! 🙂

  @Sašo K.
  Spomnim se prvega “zagovora” neke domače naloge/seminarske pri vajah na marketingu, kjer ji je kar malo “pisker dvignilo”, ko so nekateri enačili marketing z oglaševanjem. 🙂

 5. @petra

  Diska še nisem rešil. Ampak ni panike. Če ga ne bom, bom obnovil manjkajoče 4 ure dela. Žalibog, sam sem si kriv. Bistvene so itak ideje, ki jih imam v glavi, disk ni važen.

  Napovedujem, da bo wikigistrska objavljena najkasneje 20.10. A je prav?

 6. upam, da si rešil disk in da bomo kmalu brali … wikimasters ;)?

 7. Odlično. Bom z veseljem prebral, mogoče pa tudi kaj prispevam, če bom imel kaj pametnega za povedat 🙂

  Tudi meni gre že precej na živce splošno nepoznavanje marketinga in enačba marketing=oglaševanje. Še posebej zato, ker je razširjena tudi med managerji in nekaterimi ljudi “iz stroke”.

 8. Tud jest čakam, da vidm kako dojemate Marketing.

 9. @gregor

  Wikigisterska, to! Kul ime v havajski slovenščini :-). Wiki je menda havajski izraz za ‘hitro’. Aja, tekst bo v celoti v angleščini, tako da moram vseeno iskati angleško ime.

 10. Uh, ja, upam, da je z diskom vse vredu in da vstane od mrtvih. Že komaj čakam wikigistersko. 🙂

 11. @Aleš

  Sva soseda. Cifri sva si tudi že izmenjala, zdaj mora samo še zazvoniti telefon.

 12. A moj prijatelj Danilo te je napeljal na wiki? Ja, sva imela zadnjič sestanek in mi je rekel, da sodelujeta…

  No, kdaj se pa midva kaj dobiva? Ali nsva skoraj soseda?

 13. @Aleš

  Ne bi vedel, me je pa na wiki napeljal najin kolega Danilo.

 14. Počakam, pa da vidimo, če se lahko kako vključim. Me prav zanima. Simpatičen pristop: magistrska naloga na wikiju. Ali poznaš kog, ki je to v Sloveniji že naredil?

Leave a Reply

Required fields are marked *.