Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

The End

| 14 Comments

Spoštovani uporabnik spletne videoteke iTIVI,

obveščam te, da iTIVI zaključuje s poslovanjem.
Kaj to pomeni?

‘The End’ piše na koncu praktično vseh filmov na DVDjih, ki smo vam jih od 3. maja 2006 do danes poslali 560.019.

‘The End’ je dejansko to, kar se zgodi od danes naprej.

V tem času smo imeli 36.134 članov. Največkrat gledani film na iTiviju je bil Da Vincijeva šifra, pogledali ste ga 1.774-krat. Naslednjih devet najbolj gledanih je še:

Bela Masajka 1507-krat
Dvojna igra 1458-krat
Gejša 1195-krat
Slutnja 1166-krat
Čez 30 in še pri tastarih 1162-krat
300 1104-krat
Usodna nesreča 1072-krat
Zadnji udarec 1067-krat
Počitnice 1065-krat

Podjetje iTIVI d.o.o. gre v stečaj, spletna stran www.itivi.si bo še nekaj časa delovala. DVDjev Pošta Slovenije ne bo več prenašala ne v smeri od nas do tebe, ne od tebe nazaj k nam.

Na tvoja vprašanja bomo do 10. novembra odgovarjali na elektronskem naslovu info@itivi.si.

Hvala za zaupanje in lep filmski pozdrav,

Ekipa iTIVI

14 Comments

 1. Bumbar gre reklamirati ITIVI preko Partisa !
  Si zamislite zadevo ?
  Kod da bi se Microsoft šel reklamirat ‘ na Pirate bay….

  ehhh moj Cucek…
  No,zdaj smo pa tu…

 2. Tudi jaz sem bila s storitvijo zelo zadovoljna in me je šokiralo, da zaključujete s poslovanjem.

  @matjaž lahko si vesel, da si plačal samo za en mesec, jaz sem namreč plačala za tri mesece naprej, ker je bilo ceneje in bi me tudi lahko prej opozorili, tako pa so me tudi po domače rečeno “nategnili”. To bi enostavno morali že prej obvestiti svoje stranke, ne pa da še lepo čakajo koliko denarja jim bo še padlo v žep!

 3. @vsi

  Hvala za vzpodbudne besede.

  @matjaž

  Kot stranka imate prav. Kar od mene zahteva zakon je, da vse upnike obravnavam enako. Ko prekinem, prekinem z dobavitelji, zaposlenimi in s strankami. Iz naslova iTivija vam ne morem ponuditi ničesar, to bo storil stečajni upravitelj. Osebno vam lahko ponudim svojo odgovornost. Predlagam, da se o temi pogovoriva in vidiva, kaj se da storiti. Predlagam, da me kontaktirate na gregor.cuzak@gmail.com, ali me pokličete na 041455554.

 4. Ojej, meni je bil ta koncept “podajanja” rdeče kuverte tak zanimiv. Še nisem bila tak’ vesela našega poštarja. 😉
  Prav zaradi ITIVI-ja sem si kupila en mini dvd predvajalnik in sem filme gledala celo v busu; 40 minutno cijazenje skozi mesto mi je bilo postalo veliko bolj prijetno, pa še kakšen par oči se je zraven prilepil in gledali smo filme običajno trije.
  Škoda, da si “umrčkal’ “.

 5. Vse se prepleta z življenjem, smrtjo in potem spet z novim življenjem. Žal mi je za to življenje, a saj veš … vsaka smrt ti lahko pogrne mizo mizo z belim prtom …
  Ti znaš to videti,
  objem

 6. Od iTivija smo se lahko veliko naučili: inovativnost, vrednote, stil vodenja, vztrajnost (kot element volje), vera, integriteta.
  Hvala za to in za filmske užitke.

 7. Strele iz jasnega neba imam načeloma rad, saj znajo biti zelo lepe. Ampak včerajšnja me je pa zadela, kot že dolgo nobena. Konec poslovanja je objavilo podjetje Itivi d.o.o., kar morda nekaterim obiskovalcem tega bloga ne pove veliko, ampak meni nekaj zagotovo pomeni. Ko sem pred dobrimi tremi letil kot nadebudni filmofil stopil v kontakt z direktorjem podjetja, sem takoj začutil, da se oni znajo it. Da razumejo, da štekajo. Da na vse skupaj gledajo drugače od drugih. Da dajejo na prvo mesto srce in dušo. Da delajo z veseljem. Obojestranska ljubezen je hitro zacvetela. Ni bila simbioza, saj niti jaz, niti oni od tega sodelovanja nismo pridobili nič. Nič oprijemljivega. A veliko neoprijemljivega. Da, tri leta sem dobival filme zastonj v poštni nabiralnik, pač zato, da sem o njih nato tule dolgovezil in umotvoril. Da sem izražal svoj notranji jaz in nekje globoko v sebi živel v prepričanju, da delam nekaj velikega. Oni so imeli morda kakšen klik več, morda niti ne. Ampak, ker smo eden drugega štekali in razumeli, je bilo to sodelovanje nekaj najlepšega kar se mi je v tej moji “karieri” dogodilo. Mnenje o storitvi imamo kakršnega pač imamo. Prepozno zagotovo, žal. Internet je bil močnejši. Kot je nekdo dejal, internet killed the video star. Danes so tokovi drugačni in če izvorna ideja zaostaja za naravnim izborom, potem je k…. Pa vseeno. Jaz sem v teh treh letil torrente pošteno zmanjšal. Seveda pipe nisem ugasnil, a močno vendarle priprl. Pa to niti ni važno. Važno je, da sem v teh treh letih spoznal ljudi, za katere lahko rečem, da se štekamo. Da se razumemo, da smo na isti valovni dolžini, to pa je v tem času hitre prehrane res velik dosežek. In to mi je v tem trenutku najtežje. Zatorej… Gregor, hvala za vse! Bilo je lepo in korektno. Jaz sem užival vsak dan posebej, najbolj takrat, ko me je v nabiralniku pričakala rdeča kuverta. Upam, da se še srečamo. Zagotovo se še srečamo. Ob Chivassu, se razume. Pozdrav tudi Mateji in Nadji.

 8. Moram priznati, da sem bil ob današnjem sporočilu neprijetno presenečen, da ne rečem kar zelo jezen. Sam sem postal nov naročnik pred 14 dnevi, ko mi je vaša uslužbenka prijazno hitela razlagati in me prepričevati kako dobra odločitev je to, da postanem naročnik Itivi-ja, čeprav je očitno že vedela, da se bo vse skupaj v nekaj dneh zaključilo. Lahko bi me že takrat korektno opozorila, da ne sprejemate več novih naročnikov ne pa me prav zahrbtno prepričevala, da naj čimprej poravnam prvo mesečno naročnino, da bom lahko normalno začel prejemati filme. Sam sem pošteno plačal prvo mesečno naročnino, ob tem pa že po nekaj dneh ostal z dolgim nosom.
  Za konec lahko samo še enkrat ponovim, da gre tukaj za skrajno nepošten, nekorekten in neprofesionalen odnos do vaših naročnikov. Tu gre za klasičen nateg. Pa kriza gor ali dol… Vsi občutimo krizo v svojem poslovanju, vendar se kljub temu držimo nekih človeških in poslovnih norm.

 9. Sama nisem dejanska uporabnica, vendar je le-to moj fant in sva se redno posluževala te storitve, ki mislim, da je genialna.
  No, drugega kot se pridružiti Borisovemu komentarju, ne morem.

  Zato R.I.P., pogrešala vas bom!

 10. Omg! Težko sprejmem. Meni vsa leta najboljši prijatelj. Nasvidenje in hvala za vse…

 11. Škoda. iTIVI sem imel za perspektiven servis, ki bo kljub internetnemu izmenjevanju obstal. Dostikrat je težje dobit določene starejše naslove preko interneta, kot samo poklikat na iTIVIju in jih dobiš po pošti.
  Morda ga le ljudstvo ni pravilno razumelo. :\

  R.I.P

 12. Ne glede na to, da sama nisem (bila) uporabnica (saj veš, zakaj :)), sem zelo verjela v storitev (nikoli ne sodim po sebi) in tudi odzivi uporabnikov, ki jih poznam, so bili vedno pozitivni. Žal slovenski trg zahteva svoje žrtve (s krizo ali brez). Z željami pa se pridružujem predhodniku – obilo uspešnih poslovnih potez v bodoče!

 13. 5.5.2006 sem dobil prvi DVD od iTIVIja in od takrat sem trdno verjel, da je to ideja, vredna Nobelove nagrade.Vsi moji problemi s pomanjkanjem časa za obisk kina in pomanjkanjem kvalitetnih filmov na TVju so bili z enim zamahom rešeni. Širok izbor, kjer ni manjkalo kvalitetnih naslovov za največje izbirčneže, genialno rešen sistem izposoje brez zamudnin in brezplačna dostava so bili faktorji, zaradi katerih sem se brez obotavljanja odločil, da se pridružim tej ideji kot uporabnik. Občasne zamude zaradi nekvalitetno opravljenega dela pošte niso pokvarile užitkov pri gledanju filmskih mojstrovin v dnevni sobi.
  A glej ga, hudiča, zgleda, da je recesija popapala tudi dobre ideje. In žal so se bojazni izpred parih mesecev, da je s poslovanjem nekaj narobe, ker se je fond medijev nehal množiti, uresničili s to šokantno novico, ki smo jo danes dobili v poštne predale.
  Upam, da to ni dokončen THE END in se bo našel kdo (nov lastnik), ki bo idejo znova spravil v življenje s podobnim (morda malo dražjim) sistemom poslovanja.
  iTIVIjjevcem pa se za vse užitke zahvaljujem in jim želim obilo uspešnih poslovnih potez v bodoče (ko bo kriza mimo).

  Boris Lešnik

 14. R.I.P., radi smo te imeli, iTivi.

Leave a Reply

Required fields are marked *.