Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Pošta

| 4 Comments

Kakovost naše storitve temelji na poštni dostavi. Če je slednja zanič, smo zanič tudi mi. Včasi se nam zgodi, da naši DVDji potujejo predolgo, ali da se celo izgubijo. Na srečo govorimo o zelo majhnem številu pošiljk, a tudi to je zelo moteče.

Da ne bo razumljeno narobe, Pošta Slovenije je po mojem mnenju eden naših najpomembnejših partnerjev. Pravzaprav tudi edini, ki lahko odigra vlogo distributerja DVDjev, pa magari, če bi se na iTIVI naročili na Kredarici. Glede na to, da Pošta je monopolist, sem zelo srečen, da je takšna kot je in da se trudi izboljševati. No, izboljšave pa se dogajajo prav zato, ker z nekaterimi rečmi pač nismo zadovoljni. Zato so kritike v prvi vrsti dobrodošle, če le niso zlonamerne.

Na iTIVIju naročnikom nudimo neomejno izposojo DVDjev. Število DVDjev, ki jih bodo naročniki videli vseeno ni neskočno. Ključna omejitev je ta, da danes poslani DVD na prejemnikov naslov pride najprej v enem dnevu. Druga omejitev bi lahko bila še ta, če bi mi DVDje zadrževali, a tega ne počnemo. V enem letu in 4 mesecih se še ni zgodilo, da bi zvečer na iTIVIju ostali DVDji, ki bi morali na ta isti dan že ven k uporabnikom. No ja, priznam, prejšnji teden se je vendarle pripetila napaka in je od skoraj 1.000 DVDjev, ki bi morali iz hiše na tisti dan, pri nas do naslednjega dne ostalo 50 DVDjev. Človeška napaka. Ali drugače gledano, pri doslej 120.000 poslanih DVDjih je napaka 0,04%.

Pošta zagotavlja, da je dnevno prenešenih pošiljk 95%, kar od nje zahteva tudi APEK. Slednji je Pošti Slovenije v prejšnjem tednu naložil kazen, ker ta kriterij hitrosti pošiljk ni dosežen. Članki o tem so bili obljavljeni najmanj tule in tule. APEKova meritev je pokazala, da je pošiljk dostavljenih v enem dnevu 88%.

Ker je hitrost pošiljk tudi v našem interesu, da, tu zagotovo postavljamo zadovoljstvo stranke pred nižje stroške poštnin, že od začetka poslovanja merimo hitrost pošiljanja. Naša meritev je pokazala 89 dostav v enem dnevu.

V prvih dveh tednih septembra je dostava bila začasno še slabša, a se na srečo razmere urejajo. Poleg izginotij DVDjev, ki jih budno spremljamo, so se začele dogajati še nekatere čudne stvari. Imamo primere, ko pošiljke potujejo tudi do 10 dni. Kje se DVD valja 10 dni ne vem, vem pa, da to ne more biti všeč nikomur. Najmanj pa nam. Na Pošti pravijo, da je do tega prišlo zaradi sezonskih delavcev, predvsem študentov. To je lahko splošen razlog, a natančno izsleditev vira napak je še vedno potrebno opraviti, če že ne zaradi drugega, pa zato, ker zakon Pošti nalaga skrbno ravnanje s pošiljkami.

Če ste bili med tistimi, ki so jim DVDji potovali nenavadno dolgo, se nam vsekakor javite in brez pardona vam bomo dali nekaj DVDjev brezplačno. To smo počeli že doslej. Enako velja za vse napake in nevšečnosti, ki jih s svojim delom povzročimo. Pregovor, da napak ne dela le tisti, ki nič ne dela, tu kar drži. Ni pa nikakršno opravičilo. iTIVI je doslej nudil odličen servis in bo to počel tudi v prihodnje. Vse kar je manj od tega je premalo. Če vam kaj ni všeč, se nam javite. Prepričan sem, da se bomo znali oddolžiti, obenem pa bo naša storitev lahko še hitreje napredovala.

Ni pa nujno, da ste nezadovoljni, da bi nam pomagali. Za vse, ki bi nam bili pripravljeni pri nadaljnjem izboljševanju kakovosti naše storitve pomagati, vas vabim, da se mi javite na gregor.cuzak@itivi.si. Ponudili vam bomo brezplačno uporabo iTIVIja za določeno obdobje, v zameno pa nam boste redno poročali o tem, kdaj prejemate in kdaj oddajate svoje DVDje. Enkrat v prihodnje bomo takšno meritev verjetno omogočili kar kot možnost naše spletne strani, tokrat pa bomo zadevo izvedli še staromodno, z elektronskimi sporočili. Ko ne bomo več potrebovali pomoči pri spremljanju hitrosti pošiljk, pa se bo že še kaj našlo. Sploh pa, če mislite, da znate kaj takega, kar bi nam itak koristilo.

4 Comments

  1. Meni se občasno dogaja, da DVD potuje 2 dni do iTivi-ja. Normalno potuje 1 dan.

  2. Ja, tudi pri meni dostava super. Imam pa sicer kar precej zanimivih izkušenj s pošto glede kartic iz tujine. Če so npr. tri kartice oddane naenkrat (na isti dan v isti nabiralnik) in gredo na različne naslove v istem kraju (v Ljubljani!), nikoli, ampak res nikoli, ne pridejo naenkrat. Celo več – včasih je razlika tudi 10 in več dni!

  3. Pri meni gre vse brez problema. Včasih pride še prehitro 😉

  4. V cca. 4 mesecih sem dobila še vse DVDje v skladu s predvidevanji. Drugi dan (oddajam jih praviloma po 19.00 uri) po tem, ko v nabiralnik oddam DVD ga pri vas dobite in naslednji dan po tem, ko dobim obvestilo da je naslednji DVD na poti, je že v mojem nabiralniku.

    So far so good. 😉

Leave a Reply

Required fields are marked *.