Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Nova jed – žlebiček

| 3 Comments

Neverjetno je, ampak resnično.

Neverjetno je, da iz navadne jedi, kot je ocvrti krompirček, mogoče narediti nekaj tako dobrega, kot sem včeraj in danes jedel v Ejga na Jesenicah.

V Ejga stežejo Bernarda, Nina in Mare. Lokal je v (so)lasti Alenke Dovžan, je pa 137 metrov od mimovrste=) na Cesti maršala Tita, ja, na Jesenicah.

In kaj je tako posebnega.

Oblika.

Gre za žlebasto narezan in nato ocvrt krompirček. Ki ga začuda imenujejo kar pečen krompir. Pa ni. Ker je ocvrt, pač pomfri.

Prav oblika, ta žlebavost naredi hrustljavo površino večjo in zato slastnejšo. Predlagam, da ga preizkusite. Pa še prepričati jih moramo skupaj, da ga preimenujejo. In, da ga uvrstijo v svoj redni meni. Patentiral ga bom pa kar jaz 🙂 Po creative commons licenci, odprta varianta. Copy, copy, copy, as many times and as many times and as many time as you you you like. Like. Like.

3 Comments

  1. :mrgreen: Ta komentar je nedvomno čisto spekulativne narave, kajne? 😛 😀

  2. @Sunshine

    Skrajni čas, da začneš delati za nas. Imaš pedigre. Jesenice rules.

  3. Wow, zgleda slastno!!! In si kar mislim, da mora biti ta holesterolna bomba hudo hrustljava in mamljiva. 🙂 Hvala za nasvet, se bom enkrat oglasila tam, ko bom šla na obisk k svoji familiji, ki je kompletno VSA z Jesenic. 😛

    Si me pa spomnil tudi na eno hudo fajn zadevo, ki so jo nekoč že davno nazaj prodajali tukaj pri nas v Fužinah čez cesto. Reklo se ji je hrustavčki, bilo pa je to neko krompirjevo testo, stisnjeno skozi nekaj podobnega kot je mašina za mlet meso, ti testeni rezančki pa so bili potem ocvrti. Ufff, kako sem to oboževala kot mula, samo so žal potem kmalu zaprli tisti fast food-ek. 🙁

Leave a Reply

Required fields are marked *.