Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Nekje vmes

| 6 Comments

Nahajam se nekje vmes.

To stanje ima slab zven, pa ni, slabo. Nasprotno, je nekje vmes. Edino kar je, je to, da tu nekje vmes ni mogoče ostati v nedogled. Kajti slej ko prej prideš na rob. In na robu se vklopijo mehanizmi, ki jih nekje vmes ni opaziti.

Po svoje ta nekje vmes spominja na Becketta in njegovo dramo absurda, popularneje na Godoja in njegovo čakanje. A projekcija tega nekje vmes v neskončnost je nepravilna, čeprav popolnoma v skladu z logiko, ki deluje po principu true oz. false. V logiki se nekje vmes izgublja. In prav zato je logika te vrste nepravilna, oziroma je že sam opis te logike kot nepravilne nepravilen. Kako naj se izrazim, če je pa to nekje vmes?

A ta nekje vmes je lep čas. Ja, čas. Nekje vmes je čas poslušanja, čutenja, vsrkavanja. Nekje vmes na poti od A do B je pot. Pot je nekje vmes.

Talleyrand je bil rad nekje vmes, tudi s tem, ko je rekel, da so besede za to, da zakrijejo misli. Misli so skrite. Meni se zdijo bližje resnici kot besede. Misli so nekje vmes.

Čudna zmes je ta biti vmes. Je kot ples. Čudes. Teles. Nebes.

Misli, besede in dejanja.

Nekje vmes.

6 Comments

 1. Nekje vmes je najbolj čista točka biti. Vse ostalo je želeti, hoteti, imeti … Je kot mesto kjer si duša odpočije pred vsemi zahtevami in jih nežno pospravlja v red.
  Nekje vmes je kakor prostor zlaganja v letu. Ni potrebno, da pridemo do roba, samo dopustimo si čas, da zložimo, kar je potrebno zložiti. In potem nas notranja moč izstreli iz sredice in dopusti, da naprej udejanjamo svoje želje – sanje.
  In tako vedno z nova – nvdihujoče

 2. ‘Nekje vmes’ je lahko ‘iskanje’. Česa? Cilja ali poti? Nejc Zaplotnik je v ‘Poti’ napisal: »Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel. Kdor išče pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.« Nekje vmes je kul, če znaš in veš kaj iskat 😉

 3. @matej

  prihaja, wait just a little bit longer

  @gregor k.

  nekje vmes je kul, oziroma če potegnem naprej tvoj aksiom, fuj je kul 😉

 4. Nekje vmes je grozn. Kompromis. Fuj fej in bljak. Sj veš..

  Sicer pa se mi zdi nekje vmes ful dobra prispodoba z deročo reko. Recimo Sočo. Nekje vmes ni dobro biti. Stojiš na sredin, in si želiš priti na eno stran. Maš sam dve opciji, levi al pa desn breg. In če si predolgo nekje vmes, te odnese dol po reki…v smer, za kero niti nis mislu, da boš kdaj šel. Torej, nekje vmes=fuj!

 5. Že že, ampak nas zanima, kaj je s tisto napovedano novostjo?

 6. Sosedje bi rekli “negdje između” 🙂 Šiš-miš, miš-maš, med črno in belo oz. med temo in svetlobo je cel travnik barv. Viseti nekje vmes je fino-fajn, ker si lahko rečeš, da je lušno, ko je fajn in da je fajn, ko je lušno. Absolutizem v tej ali v drugi smeri daje trdnost, daje oporo, strukturo, hkrati pa omejuje, zato je, ja, viseti vmes kot ples, zmes teles, kres peres, potres. 😉

  Juhej. Od misli o kosilu, k besedam o kosilu do dejanskega kosilanja, tam nekje vmes, med jutrom in večerom 😉

Leave a Reply

Required fields are marked *.