Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Popust proti bonusu

| 3 Comments

Ena kratka:

Ali lahko Leclerc na izdelek, ki po redni ceni stane 10€, a vam ob nakupu vrne bon v vrednosti 4€, zapiše, da izdelek skupaj z bonom stane 6€?

Odgovor:

Ne, to je zavajanje. V trenutku, ko ga kupiš, se ločiš od 10€ tvojega denarja. V zameno dobiš izdelek vreden 10€, ter bon za 4€. Ko se z bonom vrneš in kupiš izdelek za 4€, je tvoj rezultat tak, da imaš v rokah dva izdelka v skupni vrednosti 14€, Leclercu pa si dal 10€. Gre torej za popust v višini 29%. Seveda pa veliko kupcev bon izgubi, kupi še veliko več blaga po rednih cenah, ali pa preprosto zamudi obdobje vnovčitve.

To pa še ni vse:

Leclerc na to, da kupcu daje 40% popusta (kar je laž), daje še 15% dodatnega popusta na popust. Pozor, ta dodatni popust se obračuna na že izdani popust (ki sploh ni popust). Leclerc tako lažno daje stranki občutek, da je izdelek kupila s 55% popustom. To kar pa stranka v resnici dobi, je le bon za 46% vrednosti, pri čemer je pravi popust največ 32%.

In kaj potem:

Pričakujem, da bodo trgovci kmalu začeli ponujati nakupe izdelkov, ob katerih bodo podarili bon v 100% vrednosti nakupa.

3 Comments

  1. …in potem ljudje (kljub pomanjkanju denarja) kupujejo stvari ki jih NE potrebujejo… saj so s popustom = poceni.
    Ko, bodo ljudje postali imuni na pranje mozganov (to se ne bo zgodilo nikoli!!!!) bo marsikaj drugace…
    No… bilo bi drugace…. 🙂

  2. @Petra

    Hja, da ne bom le o Leclercu, tudi Spar je kopiral ‘foro’ in počne skoraj do pike isto. Je pa Spar naredil še en brihten korak naprej. V katalogu na vrhu strani objavlja, koliko kupec privarčuje, če kupi kar vse izdelke na strani. Seštevajo se seveda ti bonusi.

  3. kako hudo sovražim te fore. ne znam lepše povedat. še dobro, da se najdejo takšni kot ti in o tem pišejo.

Leave a Reply

Required fields are marked *.