Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Strateško partnerstvo iTIVI in mimovrste=)

| 11 Comments

Dragi bralci bloga, uporabniki iTIVIja, poslovni partnerji in prijatelji,

obveščam vas, da je iTIVI sklenil strateško partnerstvo z najbolj priljubljeno slovensko spletno trgovino mimovrste=). Ob tej priložnosti smo tudi že izdali obvestilo za javnost, ki si ga lahko preberete tudi tule.

Razlogov za povezavo je več in tule bi želel na kratko pojasniti naše razmišljanje, zakaj menimo, da bomo s to potezo obogatili vse vpletene, začenši pri uporabnikih in naših partnerjih,  ter zaposlenih. Vstop mimovrste=) med lastnike iTIVIja ima seveda pomembne pozitivne posledice tudi za lastnike obeh podjetij.

Prvi razlog, pravzaprav povod je bilo poznanstvo, ki smo ga vzpostavili že kmalu po našem štartu iTIVIja. Z Jugoslavom smo se srečali pri Kmečkem hramu, seveda pa je tudi tokrat, kot že res velikokrat vlogo ledolomilca odigral Gregor. Hitro nam je bilo jasno, da sta si podjetji, (pravzaprav jih je še nekaj več, a to ni bistveno,) zelo podobni. Zlasti po kulturi, odnosu do strank in zaposlenih, uporabi weba 2.0, po inovativnosti. Poznanstvo je prerastlo v sodelovanje na več področjih. Tako smo doslej že naredili nekaj skupnih projektov, odslej jih bomo zagotovo še veliko več

So pa med podjetjema tudi pomembne razlike, ki pa nam zdaj ob povezavi pridejo zelo prav.  mimovrste=) je starejše in večje podjetje, ki je zrastlo iz lastnih virov, korenine ima v odličnosti v programiranju, hkrati pa ga odlikuje hitra sposobnost prilagajanja in učenja. iTIVI je mlajše in manjše podjetje, ki je bilo lansirano po principu bootstrappinga, softver za izposojo smo kupili v tujini, vse skupaj pa smo povezali s svojim poznavanjem marketinga in načrtovanja internetnih strani.

Kaj novo partnerstvo prinaša naročnikom iTIVIja in tudi kupcem mimovrste=)?

– pred časom smo že ponujali subvencionirano A/V opremo ob vezavi na iTIVI, zdaj bo tega še več. Kaj pravite na nakup TV aparata ali igralne konzole za 50% ali še bolj znižano ceno?

– kupcem mimovrste=) bomo ponudili ugodnosti na iTIVIju, naročnikom na iTIVIju ugodnosti na mimovrste=). Kaj pravite na to, da bi vsi naročniki iTIVIja na mimovrste=) vse pošiljke dobivali brez doplačila za  pakiranje in poštnino, saj itak tako funkcionira iTIVI? Kaj pravite na to, da bi vsak nakup na mimovrste=) obstoječim naročnikom na iTIVIju prinesel še izposojo dodatnega DVDja?

– ponudili bomo nove vsebine, 5.000 DVDjev bomo obogatili in nadgradili, v prihodnosti tudi z digitalno pretočnimi vsebinami. iTIVI se bo razvijal v smeri referenčne knjižnice filmov. Ocenjujemo, da je minimum za doseganje referenčnosti 20.000 naslovov, med katerimi želimo imeti vse od najnovejših hitov do nepogrešljivih filmov kultnih avtorjev, od TV serij do video izobraževanj, od posnetkov koncertov do iger za konzole. Izposojo in prodajo vsebin bomo povezali. Kje pa vas žuli?

– vsem zaposlenim v obeh podjetjih smo takoj po podpisu pogodbe ponudili ugodnosti pri uporabi storitev oz. nakupu tudi v povezanem podjetju. Odlične kandidate za delo pri nas vedno radi sprejmemo, ne glede na trenutno razpoložljivost uradno razpisanih delovnih mest. Pogoj za nastop dela je ta, da najdemo projekt, ki ste ga pripravljeni začeti izvajati. Prijave za delo na iTIVIju sprejemam osebno na gregor.cuzak@itivi.si.

– odprti bomo tudi za sodelovanje po principu odprte firme, ki sem ga opisal v blogu pred kratkim. Odpirali se bomo postopoma, tudi v odvisnosti od interesa. Vsem zainteresiranim lahko povem, da smo že dalj časa uradno odprti za sodelovanje pri pridobivanju novih naročnikov. Za vsakega novega naročnika, ki dokazano pride iz vašega vira, vam plačamo 3€, v odvisnosti od kakovosti vira pa vam lahko ponudimo tudi več. Imamo več kot 30 sklenjenih pogodb, večino za online partnerje, vendar imamo tudi način za sledenje offline virov. Vsi partnerji lahko status naročnikov pridobljenih iz njihovih virov spremljajo preko ekstranet vstopa v našo aplikacijo. Interesenti za sodelovanje pišite na mateja.klemencic@itivi.si. Drug večji prostor, ki ga bomo slej ko prej odprli za javnost, bo analiza anonimiziranih podatkov za potrebe akademske sfere. Prošnje za analizo podatkov za potrebe diplomskih in magistrskih nalog dobivamo precej pogosto in vkolikor jih ponudimo nekomu, ni razloga, da jih ne bi tudi drugim. Tveganje izgube poslovnih skrivnosti je po moji oceni manjše od koristi pri širjenju poslovnega modela, ki si na trgu še vedno utira svoj prostor. Zato tudi pozdravljamo vsako pravo konkurenco. Koga ta tema zanima?

Kmalu bomo lahko objavili še kaj zanimivega. Mogoče tudi zato, ker nam boste pri tem s predlogi pomagali vi. Zato ne odlašajte. Komentarji ali maili so vedno dobrodošli.

Lp

11 Comments

 1. Pingback: cuzak.itivi.si » Blog Archive » 2 od N

 2. Čestitke, odlična novica!

 3. kaj naj rečem drugega kot odlične novice?

  v ponedeljek sem dobila pošiljko iz Mimovrste=), kjer še kar redno nakupujem in je zame ena najboljših spletnih trgovin sploh (poleg Camper online pa edina, ki me je dosedaj navdušila s svojim customer service-om). v pošiljki me je prijetno presenetil darilni bon za iTIVI (tako zaradi bona kot zaradi tega, da so se iTIVIjevci spet nekaj dobrega spomnili). mogoče to niti ni povezano z vašim partnerstvom, je pa vsekakor luštna poteza.

  za digitalne pretočne vsebine sem pa že od začetka navijala 🙂

 4. @Sunshine

  Popravljeno. Hvala za opozorilo.

 5. Čestitke obema mladoporočencema 🙂 Nad storitvami iTiVi se že navdušujem, na mimovrste pa imam tudi že svojo košarico, samo še korak naprej bom morala narediti.

  Na iTiViju si želim predvsem “2.0” nadgradnje, ki mi bo omogočila brskanje po seznamih uporabnikov s katerimi se strinjam pri ocenjevanju filmov. Poleg tega so filmi tema o kateri vsi radi debatiramo in kje je boljše mesto za klepetanje kot v “videoteki”. Oh, pa iTiVi Twitter malce pogrešam 🙂

 6. Kakorkoli obrneš zadevo, je to dvojni benefit za uporabnike 🙂

 7. odlicno!
  sinergije je v nasem prostoru veliko premalo.. tole pa je lep primer, kako se da narediti nekaj vec!

 8. Fantastična novica! Jaz sem iTIVI in mimovrste=) že dolgo časa “metala v isti koš” prav zaradi tvojega in You.go-tovega komuniciranja z javnostjo, načina vodenja podjetja in odnosa do zaposlenih. Med vama je res veliko vzporednic po tej plati. 😉

  Komaj čakam nova obvestila in prvo pravo priložnost, da končno tudi jaz postanem kupec mimovrste=). 🙂 Morda bom filme iTIVI že kmalu lahko gledala na TVju mimovrste=). 😛

  Kar tako naprej! In veliko uspeha obema podjetjema! 😉

 9. Pingback: had « koornk

 10. Čestitke!

  Napovedi so zanimive, uporabne in vabljive 😉
  Kar tako naprej, vso srečo še pri nadaljnjih novostih!

  LP

  PS: Digitalno pretočne vsebine so dober mejnik pred uvrstitvijo v ponudbo TV vsebine na zahtevo. V bistvu je veliko ljudi, ki gledajo vsebine bolj na pretočnih straneh, kot pa na TVju. Podobno funkcijo izvajajo tudi nekateri japonski distributerji za svoje nove naslove.

Leave a Reply

Required fields are marked *.