Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Slovenci smo svetovni rekorderji

| 10 Comments

Vem za nekaj zanimivih spoznanj o Slovencih.

1. Fantje iz Quintelligence so mi včeraj povedali, da so po analizi loga MSN Messengerja ugotovili, da smo na prebivalca največji čvekači na netu – ja – Slovenci.

2. Zadnjič sem pisal poslovni načrt za izposojo knjig na iTiViju in sem ugotovil, da smo Slovenci največji izposojevalci knjig na svetu. Leta 2007 smo si izposodili 25 milijonov knjig.

3. Nekje nekoč, v resnici ne pa ne vem kje, kdaj in od koga, sem slišal, ali prebral, da je v svetovni letni proizvodnji jadrnic več kot polovica vseh narejenih po načrtih slovenskih konstruktorjev.

Poznaš še kakšen primer?

10 Comments

 1. Da podkrepim tisto z malo kurbico. Na strani UL je zapisano: “Na osnovi dobrega raziskovalnega dela smo uvrščeni na vseh mednarodnih lestvicah med 5% najboljših univerz na svetu.”

  Na Timesovi lestvice pa je uvrščena tam blizu 500. mesta. Obe trditvi sta resnični. Ampak lepš se sliš top 5% k pa 500. mesto.

 2. @C … imamo arhitekte, ki so si zmislil rekordno število neumnih izrazov (gabarit), hkrati pa znajo napisat stavek, v katerem je kar 15 vejic. Gabarit? Rit? Gabi? Goba in Rit.

  Drugače se pa kr strinjam s povedanim*. Z izjemo, da statistične napake ne obstajajo … sploh. Statistika je pač mala kurbica, k jo na izi obrneš. To pa ni napaka, DddDddd. 🙂

  *A sm omenil Martina Strela/Boscarola in njegove izjave?

 3. Zelo visoko smo v izdelovanju raznih pizdarij za igralnice (rulete in podobno)… baje je večina novih tovrstnih idej iz Slovenije…

 4. Dodatek: statistični napaki in dejstvu, da je človeških dejavnosti pač ogromno (in dejstvu, da smo Slovak…enci s svojo nacionalno zafrustriranostjo obsedeni s pritikanjem predpone naj-, po možnosti z dodatkom “na svetu” in po možnosti na kakšnem nepreverljivem področju – ali takem, ki se ga nihče ne loti preverjati; primer: en dober kos Pipistrelovega marketinga je sestavljen iz do onemoglosti ponavljane lajne o zmagi na NASINEM tekmovanju za nekakšno naj-… letalo. Pa odpiše (svetla izjema, se mu je dalo preverjati), če me spomin ne moti, Nikolaj Pečenko in pravi (pišem po spominu), da je na tekmovanju sodelovalo le nekaj – tri, štiri – letal (kar pomeni, da že ne more biti svetovnega, ma, za ZDA gabarite niti lokalnega pomena, če stotinam konstruktorjev ultralahkih letal ni do sodelovanja), in da sploh ni bilo v organizaciji NASE, ampak je bila ta le sponzor… skratka, en lep kupček zoprnih detajlov, ki prej prestižno pavšalnot presežnikov zmanjšajo na, kako bi rekel, vaško tekmovanje v vlečenju vrvi. Ampak da bi kdo na nacionalni/komercialni televiziji kaj takega spraskal, oh, to pa ne! Je vendar lepše govoriti, da imamo prvaka po kriterijih NASA…

  😉

 5. Ko je že nekdo omenil konstruktorstvo jadrnic: Japec Jakopin je v nekem intervjuju dejal nekaj v smislu, da ko je B/bog ustvarjal svet, se nad Slovenijo iz malhe ni usulo čisto nič več talentov kot kod drugod. Se povsem strinjam – vse ostalo (olimpijci, gasilci, whatnot) prej pripišem statistični napaki.

 6. Zanimivo kajne. Poznam še en tak primer. Menda imamo Slovenci največ prostovoljnih gasilcev na svetu (na prebivalca seveda).

 7. Imamo Martina Strela, ki je Sloveniji s svojimi primitivnimi izjavami naredil rekordno škodo.

 8. Na zadnjih OI smo imeli največ medalj na število prebivalcev…

 9. Do nedavnega je mela Slovenija najvecjo penetracijo MMS sporocil na svetu.

 10. Imamo Martina Strela, preplaval je najdaljše reke po svetu 😉

Leave a Reply

Required fields are marked *.