Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Protest zoper Booking.com

| 5 Comments

Reklamacija poslana na Booking.com Customer Service, v sredo 4.3.2015 ob 19:05

Booking.com

Spoštovani booking.com,

protestiram proti načinu bookiranja, kjer netransparentno skrijete strošek najema tako, da čiščenje apartmaja stane skoraj toliko (40€), koliko naj bi bila cena apartmaja (49,30€), to je dejansko v mojem primeru bookiranja pod zgoraj navedeno številko (511795577).

Dodatno protestiram proti temu, da me niste transparentno obvestili o tem, da je strošek odpovedi enak ceni apartmaja. O obeh stroških sem bil obveščen transparentno šele po opravljeni transakciji.

V kolikor grem pod vašimi pogoji v apartma Ferienwohnung Kerschbaumer, potem ste dosegli svoje. V kolikor vse prekličem, izgubim strošek rezervacije in spet ste dosegli svoje. Ne na prvo ne na drugo možnost ne pristanem, ker res želim smučat ta vikend, zato ta protest, obenem pa sem našel tudi tretjo rešitev, pri kateri pa sem še vedno pripravljen plačati pošteno polno ceno.

Odločil sem sem, da apartmaja ne bom preklical pri vas, ampak pri ponudniku nastanitve. Ker bo njegova reakcija ta, da bo želel vnovčiti strošek odpovedi, sem na svoji banki Sparkasse pravkar zahteval preklic transakcije na moji kreditni kartici MasterCard, kar mi omogoča Zakon o zaščiti potrošnikov, ZVPot, 43f. člen.

Kaj se bo zgodilo z vašim reševanjem reklamacije, ne vem. Dejstvo je, da sem še vedno pripravljen plačati pošteno polno ceno in da si še vedno želim v ta apartma, ampak le, če mi bo ponujena poštena polna cena.

V kolikor do tega petka 6.3. do razumne popoldanske ure ne prejmem vaše ponudbe za pošteno polno ceno, potem bom pač rezerviral drug apartma, a ne preko booking.com. Svoj protest objavljam tudi na svojem blogu: http://cuzak.net. Ostro nasprotujem zavajajočim cenam, ki jih v zadnjem času objavlja booking.com, kar pred nekaj leti ni bila praksa. Od nekdanjih ocen “10”, ki sem jih dala na vprašanje o tem, ali vašo spletno stran priporočam prijateljem, ste pravkar padli na dno, pa se zdaj niti ne spomnim, ali je to “0” ali “1”. Ni važno.

Razočaran pozdrav,

Gregor Cuzak

Ljubljana, Slovenija

sreda 4.3.2015

utrujeno po napornem delovniku

 

 

 

5 Comments

 1. Tule sem pozabil zaključiti. Dobil sem povrnjenih 40€.

 2. Rezime:
  – smučat smo seveda šli, ne v Heiligenblut, ampak v Innerkrems in na Katschberg
  – Booking.com je ponudil brezplačno odpoved
  – spali nismo pri družini Kerschbaumer, ampak pri družini Bacher, plačali pa smo več, skupaj ~100€ za tisto noč
  – Booking.com še vedno oglašuje cene apartmajev netransparentno

 3. Zgodba še kar ni končana. Trenutno bom počakal, ker smučat itak grem, bomo pa še videli, ali v apartma Kerschmbauer, ter ali v režiji Bookinga.
  Heiligenblut here we come :)))

 4. prejeto pravkar, 5.3.2015, ob 12:00:

  Booking.com Domov | Pogosta vprašanja
  Upravljaj z rezervacijo

  Spoštovani Gregor Cuzak,

  Hvala, da ste izbrali Booking.com.

  Pišemo vam v povezavi z rezervacijo, št. 511795577 v nastanitvi Ferienwohnung Kerschbaumer, datum prijave 2015-03-07, datum odjave 2015-03-08.

  Glede na vaše sporočilo glede rezervacije, lahko nastanitev zaprosimo za izjemoma brezplačno odpoved. Ne moremo pa vam tega zajamčiti. Vsi pogoji in pravila rezervacije, vključno z odpovedjo in morebitnimi doplačili so zapisani na spletni strani nastanitve ter na vaši potrditvi rezervacije.

  Sporočite, kako se boste odločili in če je potrebno, kontaktiramo nastanitev.

  Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo.

  Lep pozdrav,

  Booking.com Customer Service Team

 5. Še odpoved pri ponudniku, poslano 4.3.2015 ob 19:16:

  Dear Mr. Kerschbaumer,

  I found your apartment wonderful and with great marks by other guest.
  Nevertheless I am cancelling this booking due to Booking.com policy of lack of transparency of pricing.
  I would love to come, however I require Booking.com to offer me a fair full price, in that case we can still see each other on Saturday.

  Best regards,

  Gregor Cuzak

  m: +38641455554
  b: cuzak.net
  t: @gcuzak

Leave a Reply

Required fields are marked *.