Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Obletnica

| 11 Comments

Dobro leto je minilo od prve objave in po zgledu blogerskega viceprvaka Slovenije, tudi jaz objavljam statistiko obiskov. K zapisu in razkrivanju podatkov me je vzpodbila tudi včerajšnja kava z Danilom, ki mi je zaradi prejšnjega zapisa prinesel knjigo Wikinomics, ki se vrti okoli iste teme, torej, kako podjetje odpreti zunanjim sodelavcem.

Za začetek torej razkritje bloga.

Prvi zapis:  4.7.2007

Število zapisov: 51

Število komentarjev: 285

Akismetovi smetki-ujetki: 10.944

Začetek merjenja na Google Analytics: 12.9.2007

Število obiskov doslej: 6.279

Število ogledov strani: 14.239

cuzakitivi.jpg

Najbolj brani zapisi:

1. 300 – Ali je to najboljši film vseh časov, 378 ogledov

2. Ferrari, 345

3. Mooble, intervju z ustanoviteljem, 307

4. Marcel Štefančič mlajši, 303

5. Oglaševanje – defenzivno trženjsko orodje, 285

Število naročenih na RSS feeda mojega bloga na Google Readerju je 22, za primerjavo Ronijev www.had.si jih ima 143,  You.gov Orange.and.nuts 117, Alešev Dnevnik marketinškega guruja 78, Frasov Bang Bang 60, Kamenkova Ideja pa jih ima tudi 22.

Po Technoratiju sem na 3.324.847-em mestu med svetovnimi blogi, name pa kaže 25 blogov. Na Had kaže 1.709 zapisov. Na svetu je po različnih ocenah zdaj med 50 in 70 milijoni blogov.

Zaključna ugotovitev:

Blog je deloma razkazovanje, še bolj pa je metoda za prečiščevanje lastnih idej. Komentarji so nagrada, ki se je vsakič znova veselim. Stik z bralci in soblogerji, pa je priceless.

11 Comments

 1. @gregor: Enkrat prikaže več, drugič manj. Odvisno. Mi pa načeloma kaže na googlu več obiskanosti.

 2. Vsekakor bi me zelo zelo zanimalo. Mene je povsod dosti. 🙂

  You.Go-v blog in komentarje imam pa tudi že v RSS readerju, tako da ga redno spremljam. 😉 Tudi njemu sem na blogu že izrazila vse moje občudovanje in spoštovanje. Vajini podjetji in vidva kot njuna direktorja sta mi neizmeren vir informacij in velika vaba za vstop v podjetništvo. 😳

 3. @Sunshine

  Ne boš verjela, ampak pri tem me je You.Go iz Domence še bolj presenetil in zlahka rečem, da si tole človeškost in fantastičnost poglej pri njem. Blog je http://www.orangeandnuts.com/.

  Njegovi podjetji Domenca in TI sta obe pridobili certifikat Družini prijazno podjetje, bili pa sta tudi v izboru Zlate niti, to je Dnevnikovega izbora naj zaposlovalca. Letos je zmagal Microsoft.

  Sam se vse bolj ukvarjam z idejo, da bi povabil skupino zainteresiranih na prvo srečanje, kjer bi govorili o možnostih za odpiranje iTIVIja zunanjim sodelujočim. Povod je bil v tem, da dobivam precej prošenj za analizo podatkov za akademske potrebe. Temu sem naklonjen, vendar ne bi podatkov dal le enemu, ampak bi jih ponudil v analizo kar vsem zainteresiranim. Pred tem pa bi moral razrešiti vse težave povezane z varovanjem osebnih podatkov, ter s presojo, kako se zavarovati pred zlorabo. Na podoben način bi lahko odprli marketing, kasneje širitev kataloga in konec koncev tudi kadriranje. iTIVI mora imeti čvrsto jedro, ki zagotavlja osnovno integriteto, od tam naprej pa lahko nudi peskovnik za zainteresirane. Kaj praviš, bi te zanimalo sodelovanje? Namenoma zaenkrat tole pišem strnjeno v komentarju, ker bodo potem prebrali samo res zainteresirani. V vse skupaj bi šel z uvodnim sestankom iniciativne skupine.

 4. Gregor, ti moraš biti fantastičen šef. Pa resno mislim. 😉 Toliko človeškosti v biznisu nisem srečala še pri nikomer.

  Sem te hotela vprašati v živo, pa mi je potem ušlo in morda je lahko tema za katerega od prihodnjih postov. 😳 Enkrat si omenjal, da skrbiš/skrbite, da so vaši zaposleni z delom zadovoljni. Na kakšen način pa to dosegate; s kakšnimi ukrepi, prijemi, ugodnostmi, ureditvami?

 5. @Sunshine

  Tu se z računico nočem ukvarjati. Če stranke želijo priti, imamo tudi mi priložnost, da z njimi kakšno pokramljamo. To ponavadi navrže več koristi, kot bi kdo lahko naračunal stroškov.

 6. Krasno. 🙂 Jaz sem imela pomisleke če je prihranek dovolj velik, da se “pokrije” to, da nekdo od vaših pusti trenutno delo in gre brskati po bazi, zabeleži ročno vrnjen in izdan dvd itd. 🙂 Najbrž sem na to pomislila zaradi zadnjega obiska, ko se je revež kar nekaj časa matral, da je našel moj dvd in v tistem času pač ni mogel delati svojega rednega dela. 😳

  Če računica štima še toliko bolje!

  P.S. Z zanimanjem čakam na “zelo bližnji zapis”. 😉

 7. @Sunshine

  off-topic: vsak, ki želi, lahko kadarkoli pride na obisk. Če pri tem s seboj prinese DVDje, mu jih takoj zamenjamo. Rezultat je ta, da ima obiskovalec takoj nove DVDje, mi pa ne plačamo poštnine. Win-win 🙂 Opcija pa ostaja neuradna zato, ker naši prostori vendarle niso registrirani kot lokal, ampak. Se pa kmalu selimo, več o tem v zelo bližnjem zapisu.

 8. Čestitke ob prvi obletnici! V užitek te mi je brati. Upam, da ti ne bo zmanjkalo zagona in idej za nove odlične poste.

  P.S. Slightly off topic: glede na to, da sem zdaj relativno blizu vaše firme, ali vam naredim več dela in s tem stroškov ali kaj prihranite, če osebno kdaj prinesem nazaj dvd in vzamem novega? Jaz bi jasno profitirala, kaj pa vi? O course bi to bilo samo vsake kvatre enkrat, ko se mi res zalušta filma in ga nimam doma. 😉

 9. @PaucStadt
  In kaj ti pokaže statcounter, več ali manj, oziroma v čem so še razlike?

  @had
  Yes!

 10. se na mnoga leta 🙂

  “stik z bralci in soblogerji, pa je priceless.”

  to je to! odlicen zakljucek!

 11. Dobro, dobro. Sam zadeve merim s statcounterjem, mi je pa zanimivo, da prihaja med njim in google analytics do nekih razlik.

  Je pa fino, ko veš, da imaš kar nekaj rednih strank.

Leave a Reply

Required fields are marked *.