Gregor Cuzak

on marketing, business and philosophy

Lestvica julij

| 3 Comments

Najbolj gledani filmi – iTIVI julij 2008
1. cloverfield.jpg Pošastno (Cloverfield). Najbolj zanimiv zato, ker izgleda, kot bi bil posnet z ročno kamero. Imaš občutek, kot da bi se bi lahko zgodilo tebi. Film, ki ga vzljubiš ali pa zasovražiš. Kolegici je šlo v kinodvorani ob ogledu na bruhanje in menda celo ni bila edina.

2. landman.jpg Ni prostora za starce (No Land for Old Men). Nova uspešnica bratov Coen. Celovit film z dobro zgodbo in odlično igro. Javier Bardem upodobi enega od najbolj brezčutnih morilcev v filmski zgodovini.

3. iloveyou.jpg P.S. Ljubim te (P.S. I Love You). Ena boljših romatničnih/komedij/dram v zadnjem letu. Hilary in Gerard sta neznačilen izbor igralcev za to zvrst. Ravno zato pa nalogo izvedeta odlično, med njima je neka posebna kemija.

4. alvin.jpg Alvin in veverički (Alvin and the Chipmunks). Kolega mi je rekel, da je v Kolosej peljal svojo 5-letno Klaro in 2-letnega Oskarja in sta mu takoj naslednji dan rekla, da morajo iti spet pogledat. Kolegica mi je rekla, da pozna 44-letnika, ki ga je gledal 3-krat. Ta tretji kolegici pa ni všeč.

5. next.jpg Slutnja (Next). Nicholas Cage spet v vlogi Nicholasa Cagea. Kar soliden, fantazijski film, z ne preveč luknjami.

6. goldencompass.jpg Zlati kompas (Golden Compass). Ste opazili poplavo fantazijskih filmov v letošnjem letu. No, ta film je eden takih, posnet po knjižni trilogiji Billa Pullmana. Oskar za vizualne efekte.

7. zaklad.jpg Zaklad pozabljenih: knjiga skrivnosti (National Treasure: Book of Secrets). Drugi del wanabee-Indiana-Jonesa. Nicholas Cage spet v vlogi Nicholasa Cagea.

8. wilsons.jpg Wilsonova vojna (Charlie Wilson’s War) Všeč moji ženi. In vsem ostalim sodelavcem. Ampak to, da je všeč moji ženi, je pomembneje.

9. bee.jpg Čebelji film (Bee Movie). Seinfeld je tu magnet. Film z dobrim podukom; kaj bi se zgodilo, če bi čebele šle na dopust / ne bi več opraševale rastlin. Jasno, genetski inženiring bi bil takoj v modi.

10. waterhorse.jpg Pošast iz vode (The Water Horse: Legend of the Deep). Najnovejša verzija družinske pravljice o Nessie, luštkane živalce iz neke škotske mlakuže. Film je vpet v dogajanje druge svetovne vojne.

3 Comments

  1. @PaucStadt

    Kaj pa hočemo?!

    Ampak vseeno ne vem, kaj te zmoti pri Wilsonovi vojni. To je pa ja odličen film. Smešen, pameten, seksi, intriganten, z odličnimi igralci.

  2. Razen drugega in delno prvega, zaradi inovativnosti, ostali zgolj ponazarjajo filmski okus in razgled na tej strani Alp.

  3. U matr, samo 20% filmov s te lestvice sem že videla. 😯

    Skrajni čas, da spet malo uredim svoj seznam iTIVIjevih filmov. 😉

Leave a Reply

Required fields are marked *.